Популарни постови

26.3.20.

Da li su svi u karantinu?

Šta se i radi

Da li su svi u karantinu ?


Ministar Zlatan Klokić, smješten je danas u karantin prostorijama Studentskog doma u Banjaluci. On je 17.marta, potvrdio da je pozitivan na testu i da je zaražen korona virusom .

Klokić je virus „pokupio“ u Jova baru , kako je utvrđeno na proslavi dana žena , gdje su rođendan slavili vlasnik Moje apoteke, Strahinja Kujundžić i njegova djevojka Maja Stojanović .

Popularno nazvan Trećim klasterom, broj zareženih u Banjaluci rapidno je rastao, tako da se gotovo isto „društvo“ sada našlo u karantinu .
Da li su baš svi tamo ?
Po saznanjima Gazete u Strahinja i Maja su kod kuće u VIP karantinu i još uvijek nisu dobili nalog da se kao i ministar Klokić jave u tu ustanovu .U kućnoj izolaciji je i vlasnik Jova bara pa bi i on uskoro umjesto Čokorskih polja dupli pozitivan nalaz mogao dočekati u Studentskom domu .
Noć su u „studenjaku“ proveli samo oni koje su Kujundžić i Maja zarazili .Sinoć ih je bilo oko dvadesetak , bez grijanja , medicinskog nadzora ali i hrane .Po riječima jednog od pacijenata „tokom dana nisu dobili ni šolju čaja „
-„Samo znam da nas čuva nekoliko policajaca i da je daleko govoriti o humanim uslovima karantina. Ovo je pravi ispit za Republiku Srpsku, jer ako u karantin dođu i oni koji imaju para , valjda će se napraviti normalni uslovi  “-kaže on.

Republički štab za vanredne situacije RS formirao je tim za praćenje provođenje mjera i odluka ovog štaba. Na njegovom čelu je doktor Nenad Stevandić. Boraveći u posjeti Doboju , on je kazao da će svi kojima je potvrđen virus boraviti u karantinu formiranom u Studentskom domu , pa i doktor iz Doboja kome je potvrđen pozitivan nalaz.

Kontrola rada Tima za praćenje provođenje mjera i odluka Štaba , po pozitivnom zakonodavstvu je na Radovanu Viškoviću , Draganu Lukaču i Milanu Novitoviću.  

Z.Šarenac