17.5.20.

Šta se dešava u Srpcu?



Saša Ilić, i po svemu sudeći i njegov otac Neđo, neće se naći na izbornoj listi SNSD u opštini Srbac. U dogovoru sa rukovodstvom DNSa, Saša Ilić će predvoditi Inicijativni odbor nove organizacije te stranke.
„DNS nije zadovoljan sa radom opštinskog odbora u toj opštini pa smo odlučili da prestrojimo snage i da u Srpcu damo šansu mladim kadrovima koji su perspektiva razvoja grada pod Motajicom“-saznaje Gazeta od izvora iz vrha te stranke
Napominju, da ta stranka neće ulaziti u probleme u SNSD, jer ima dovoljno i svojih u lokalnom odboru koji će prvog dana naredne sedmice, najvjerovatnije  biti raspušten-kaže on.
Saznajemo da je pored Ilića u Inicijativnom odboru za novu opštinsku organizaciju DNSa i Nataša Kusić-Savić, Siniša Jejinić,Tanja Radomir, Mladen Dragosav, Slađana Suvajac, Slađana Mitraković … i još desetak mladih političara iz te opštine .U Inicijativnom odboru je i većina odbornika iz DNSa , koji se ne slažu sa dosadašnjom politikom koju je vodio predsjednik odbora Dragan Jokić.
U DNSu tvrde da odluka o reorganizaciji odbora u Srpcu nije donesena preko noći, te da će nakon ukidanja vanrednog stanja analizirati radi i ostalih odbora u Republici Srpskoj.
Saznajemo da su planirani i novi odbori u Mlićima, Vlasenici i Gacku. 
sarenac@gazeta.ba

10.5.20.

Zašto sam "taregetirao"Stevandića?




Riječ „Target“, ne postoji u našem jeziku.
Posebno ne postoji izvedenica „targetirati“, koju redovno koristi predsjednik Ujedinjene Srpske , Nenad Stavandić.
 Traget-meta, targetirati- usmjeriti oštricu, je sasvim korektna zamjena u oba slučaja.

Zašto je usmjerena oštrica prema Stevandiću?

Vanredno stanje je Stevandića zateklo na mjestu zamjenika direktora UKC Republike Srpske, poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH.
 Kadrove iz njegove Ujedinjene Srpske, korona je zatekla na pozicijama ministra prosvjete, Instituta za javno zdravstvo, Civilne zaštite, zamjenika ministra civilnih poslova …

Odgovorne pozicije za odgovorne ljude. 

Na samom početku nenormalnog stanja , Stevandić se mogao i kontrolisati jer je glavnu riječ vodio ministar Alen Šeranić.
 Nakon nekoliko dobrih poteza i stvaranja slike da je stvar pod kontrolom , krenule su političke ambicije i hvatanje koristi u izbornoj kampanji .
Stevandić se tada od racionalnog stručnjaka pretvara i ostrašćenog političara, satirući sve oko sebe, rukovodi svim institucijama, kontroliše , sugeriše ….

Slika, mlađanog Zeljkovića nakon što je morao u subotu, nešto prije ponoći, da piše demant , najbolje oslikava odnos velikog šefa prema izvršiocima koji su se silom koalicionih prilika našli tu gdje jesu.

 Zeljković je u noćnim morama po glavi preturao i nabavku rentgena, i zaštitinih maski ali i testova za koronu po popularnim cijenama.

 Najpoznatiji vršilac dužnosti, direktor CZ, Milan Novitović, slikao se pod partijskom zastavom kako u Drvaru dijeli pomoć dobijenu iz Malezije.
Šta ako su testovi na koronu koji se prodaju u Institutu za javno zdravstvo , došli kao humanitarna pomoć , eto baš iz Malezije .

Zato je „target“, moj doktore!

Ministar prosvjete i kulture je uvođenjem „škole na daljinu“ , reagovala brzo i kako su dani odmicali taj projekat je naišao na odobravanje i šire zajednice. Sve je išlo glatko dok Pedagoški zavod nije dostavio raspored testiranja učenika, a ministarstvo odmah potom negiralo postojanje .Svježe informacije govore da su nastavnici u nekim školama nastavili da rade po instrukciji Pedagoškog zavoda.
Zašto je i tu morao da se desi haos?

Zato je „tareget“, moj doktore!

Zamjenik ministra civilnih poslova Siniša Ilić proslavio je po pravoslavnim običajima Vaskrs. Ništa sporno , da su sličnu proslavu mogli sebi priuštiti i ostali pravoslavci , posebno  osobe starije od 65. godina , kojima je osim dolaska njihovih najmilijih , bilo zabranjeno i kretanje u najdužem policijskom času od uvođenja vanrednog stanja .
Samo ovaj slučaj je dovoljan da Ti smijeniš Ilića a Višković - tebe.
 Svaka druga opcija je ismijavanje vlastitog naroda.

Zato je „target“, moj doktore!

(Nastaviće se)