31.3.21.

 

Ђорђић се сукобио са Чавићем и пао са столице

 

Боле ли те ране јуначе ?

 


 

Горан Ђорђић, актуелни шеф кабинета министра Вјекослава Петричевића, по свему судећи неће дуго остати на тој позицији .Ђорђић се најприје сукобио са лидером НДП Драганом Чавићем, да би, када је био сигуран да му измиче позиција шефа кабинета у министарству привреде и предузетништва, покушао да превари министра и на боловање оде због повреде на раду.


Ђорђић је, како је сам навео, пао са столице и задобио повреду кичме, због које ће дуже одсуствовати са радног мјеста. Тешко „повријеђен“ , успио је некако донијети дознаке. Превара је откривена тек када је тај документ дошао на потпис код министра Петричевића. С обзиром да се ради о „повреди на раду“ , обавијештени су истражни органи који су изашли на терен да би утврдили „начин поврјеђивања“, али и околности да ли постоји основ и за дјело , навођење на овјеру неистинитог садржаја.

8.3.21.

Србија је вјечна, док су јој дјеца вјерна




 Званично и незванично 

 


Историјски састанак премијера Радована Вишковића и одборника владајуће скупштинске већине у Бањалуци, претворио се у фијаско.

„Само позив, што и није баш пракса, добили смо путем „вибер“ поруке. С обзиром да смо и ми у групи, брзо смо се организовали и отишли да чујемо  планове за будућност али и садржај састанка Вишковића и Станивуковића“ -каже за Газету један од одборника који је присуствовао састанку.

Порука да Влада није оставила Град и да се спремају инвестиције , Вишковић је изговорио готово шапатом , као да се ради и највећој тајни. Било је још тајних порука , чијом примјеном ће се десити ко зна шта .Сага о тајним пројектима би трајала да неко у групу није убацио Вишковићеве реченице након састанка са Станивуковићем .

Испоставило се да је све оно што је било тајно за одборнике у ствари јавно речено на конференцији за медије.

Зашто је ова анегдота значајна за односе Србије и Републике Српске ?

Званично, односи Републике Српске и Србије су на историјском максимуму , незванично, Милорад Додик у Србији није више особа којој се највише вјерује .

Званично, Мирко Шаровић није било какав фактору у Србији, а незванично Момчило Мандић је у прошлу суботу организовао скуп будућих носиоца власти на коме су између осталих били премијер Милан Радовић и министар финансија Јелена Тривић.

Званично, Драшко Станивуковић се никада није састао са Вучићем, незванично је то урадио неколико пута.

Званично, СНСД предлаже Вучића за повељу и кључ града, незванично Вучић се телефоном захваљује Станивуковићу на рођенданским честиткама и потврђује долазак.

Званично, Петар Ђокић је био у службеној посјети Београду, незванично Вучић је тражио од Додика да не хапси министра у Влади РС.

Званично, Додик је тражио од Ђокића да смијени Срђана Тодоровића, незванично, Тодоровић је тражио од Ђокића да предложи Додику смјену Жељке Цвијановић.

Званично, Уједињена Српска је у опозицији у Бањалуци, незванично Стевандић је свакодневном контакту са Станивуковићем, користи „сигнал“, али и има намјеру да буде градски менаџер.

Званично, Чубриловић контролише ДЕМОС, незванично и није баш тако .

Званично, Нешић је кандидат опозиције за предсједника, незванично је то дио тајног плана .

Званично, Вишковић је још премијер, незванично се тврди да то никад није ни био.

Званично бих могао још писати , незванично ћу морати по цвијеће за празник.

Сретан осми март и званично и незванично!