25.9.19.



Pogled sa rezervne klupe



Šta se i radi



Više nije ni tajna da se poslanički klub Demokratskog narodnog saveza sastoji od četiri dijela i da im je osim bezrezervne ljubavi prema predsjedniku Marku Paviću, sve ostalo različito. Brojne su nesuglasice, ali je na površinu isplivala podjela o rasporedu 14,28 % kadrova dobijenih koalicionim sporazumom. Istina, u prvom popisu DNS-u nije pripadao Kosmos ali su ga dobili odmah nakon što je krater na mjesecu pripao opštini Jezero.
Sjetih se vica o farbanju mjeseca u različite boje. Rus ga ofarbao u creveno , Amerikanac na njega napisao Koka kola, a Mujo ispod napisao proizvedeno u Hadžićima .
Tako će biti i sa Kosmosom .Socijalisti uništili a jedno je ostalo da nekadašnji poslanik te partije dopiše da ga je potpuno poravnio DNS. Autonomni djelovi DNS-a prvo su zakuvali oko direktora šumskih gazdinstava. Galića i Dubravca za prsa je pobijedila Dragana Vukčević. Glupo je sada nagađati da je Darko Banjac nakon „kafe „ sa Nikolom Špirićem i to u sred zasjedanja Narodne skupštine izmislio ime, možda je bolje reći da je to prijedlog njegove grupe i da to treba da aminuje Marko Pavić.
 Buran je dan iza starine Marka .
Mućak Marijanović je konačno prošao na jednom tenderu u opštini Prijedor, pa se silom prilika morao sastati sa Nenadom Nešićem. Naravno, priča je osim o razvojnim kapacitetima opštine svedena na kadrovanje. Naime, Banjčeva grupa, u kojoj je i Nešić, zatražila je od stranačkog prvaka da se za direktora Agencije za osiguranje obavezno postavi Slaven Dujaković.
Starina Marko od stotinu ljeta, primio je k znanju taj prijedlog i iznio svoj da bi na tom mjestu najbolji bio Dragan Jokić iz Srpca. Uslijedile su potom prijeteće poruke da će on i još njih četvorica napustiti DNS, formirati novu partiju i da se Marko od stotinu ljeta ne smije šaliti sa njima jer su neki drugi prepoznali Nešićev kapacitet u Parlamentarnoj skupštini BiH.
Povrh toga predsjedniku su zaprijetili i drugim predsjednikom i njegovom familijom. Pavić ima problema i sa familijom ministrice Lejle Rešić pa bi se najradije odrekao i njenih usluga, posebno u građevinarstvu. Da bi upotpunio familijarnu priču u drugom planu je porodični biznis i ministra Neđe Trninića. Regionalni odbor DNS sa sjedištem u Zvorniku, gotovo javno se protivi da on obavlja javnu funkciju jer ako već privatno dobro sarađuje sa institucijama onda je i sasvim u redu da tako i ostane. (nastaviće se)

Z.Šarenac

sarenac@gazeta.ba