17.10.19.

Šta se i radi

Napomena:Ovaj tekst je napisan 26.8.2017.godine i objavljen je u Magazinu Faktor

Ozbiljno uzrmana koalicija PDP-SDS zbog kadra DNS-a



Menadžer podijelio Kotor Varoš



Đurić je nastanjen u Trnu u opštini Laktaši a već nekoliko godina na raznim pozicijama radi u Kotor Varošu.Pripada medijskom timu DNS-a te se u više navrata slikao na putovanjima u inostranstvo sa stranačkim šefovima.



Goran Đurić ,lijeva ruka Nedeljka Čubrilovića ,desna je zauzeta kadrovima u Narodnoj skupštini , zaposlen je kao projekt menadžer u opštini Kotor Varoš. Razlog zapošljavanja člana Glavnog odbora DNS-a,stalno nastanjenog u opštini Laktaši, bez konkursa ali i bez potrebnih kvalifikacija i državnog ispita je dug PDP prema partiji Marka Pavića u uklanjanju SNSD sa vlasti u toj opštini.

Najveći protivnik Đurićevom imenovanju je PDP-ov koalicioni partner SDS-u iz koga su čak zaprijetili i raskidom saradnje ukoliko se ono ne poništi.

Upućeni tvrde da je protiv Đurića bila i velika većina članova Opštinskog odbora PDP ali je presudio uticaj vlasnika Fagusa Miroslava Malijevića zbog dobrog odnosa sa direktoricom Šumskog gazdinstva „Vrbanja“ inače kadrom DNS-a.

PDP je prilikom formiranja vlasti za partnera uzeo DNS, dok je po istom sistemu uz SDS u većinu ušla Socijalističa partija.

Zamjenik načelnika opštine i kotorvaroškog SDS-a Mladen Trivunović kaže da je Đurićevo imenovanje neprihvatljivo i da će lično uputiti zahtjev nadležnim republičkim organima da preispitaju ovo imenovanje.

 „Đurić nema potrebno radno iskustvo, nije odradio pripravnički staž, nije položio državni ispit, a ne može biti ni opštinski službenik jer je član Glavnog odbora DNS-a. Imenovan je nezakonito jer nije raspisan konkurs, a nedavno je dobio i otkaz u Centru za kulturu, sport i informisanje, čiji je osnivač opština, zato što nije dolazio na posao.“-kazao je on.

Sličan stav imaju i u opozicionom SNSD-a .Oni tvrde da  nije normalno da u kabinet načelnika bude zaposlen čovjek iz druge opštine pored velikog broja obrazovanih mladih ljudi iz Kotor Varoša. Ovo nije ništa drugo nego vraćanje duga PDP za razbijanje koalicije sa republičkog nivoa u Kotor Varošu uoči lokalnih izbora u čemu je vodeću ulogu imao Đurić .

Goran Đurić se nije oglasio ali je kako Faktor saznaje napisao otvoreno pismo građanim Kotor Varoša u kome pojedince iz SDS-a i SNSD naziva ljudskim naplavinama i drugim pogrdnim imenima te u jednom dijelu poručuje „da politika nije samo poligon za ostvarivanje ličnih interesa i da je DNS u svakoj prilici i na svakom mjestu uz građane Kotor Varoša“ te da će naredni opšti izbori u oktobru 2018. godine pokazaće ko je ko u Kotor Varošu.

Z.Šarenac

sarenac@gazeta.ba