17.12.19.

Jarić potopio Pavića





Pogled sa rezervne klupe

Šta se i radi



Jarić potopio Pavića







Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija prihvatio je prijedlog Nenada Nešića i na provjeru u CIK i SIPA  poslao ime Mlađana Božovića  kao kandidata za ministra za izbjeglice i ljudska prava .

Tegeltija i koalicija stranaka , cijenili su da je Božovićevo imenovanje sigurnije od Draška Aćimovića jer s obzirom na turbulencije u DNS-u ono sigura punu podršku poslanika Nenada Nešića.

 Osim te podrške ,osujećen je i plan Vedrana Jarića i talijanske koalicije da na mala vrata u Savjet ministara uvedu osobu kojoj bi centar moći i komanda bila izvan struktura partije, ali i predsjednika Marka Pavića.

 Jarić je uspio da namagarči iskusnog Pavića koji je poslije brojnih dobijenih bitaka sa Dodikom , pristao da stane na stranu talijanske mafije i otvoreno radi protiv Republike Srpske .

Već epohalno donošenje odluka na organima partije nakon Jarićevog prijedloga pretvorilo se u neviđenu podjelu stranke koja čini jedan od stubova Republike Srpske. Jarićevi lobisti predvođeni savjetnikom Mrvom Prstojevićem, uspjeli su da za samo sedam dana krivih procjena, Nenadu Nešiću, omoguće većinsku podršku u predsjedništvu stranke i nadmoć i nad osnivačem DNS-a Markom Pavićem.

Po nagovoru Ognjena Tadića danas je u Narodnoj skupštini pokušana i smjena šefa i zamjenika šefa Kluba poslanika DNS-a.

Za smjenu je bilo tri poslanika dok su preostalih pet odbili da mijenjaju trenutno rukovodstvo.

To je još jedan pokazatelj da su capre giovani (mladi jarići), trenutno bez podrške i bez kredibiliteta u stranci kojoj pripadaju.

 Zbog svega toga, izlišan bi bio i pokušaj da se zbog kršenja stranačke nediscipline iz stranke isključe Nenad Nešić i Darko Banjac, jer bi tako capre giovani doživjeli još jedan, konačan poraz, a predsjednika Marka Pavića stavili na mjesto dopisnog člana kakvi su i oni koji su cijeli proces otimanja DNS-a od Republike Srpske i počeli.

Nenada Nešić je za nekoliko dana dobio značajnu podršku odbora u Republici Srpskoj i njenu pripadaju svi mandata kojima sada raspolaže DNS. Izvjesno je da ministra Neđu Trninića , mijenja kadar DNS-a iz Zvornika, Zoran Obrenović a da će ime ministra umjesto Lejle Rešić, birati Darko Banjac. Za ostale kadrovske kombinacije je još rano prognozirati osim što je poznato da će to biti ljudi koji su u ovom trenutku pokazali lojalnost prema Nešiću i Banjcu.

Z.Šarenac

sarenac@gazeta.ba