13.12.19.

Još jedna drska prevara Vedrana Jarića



Pogled sa rezervne klupe



Šta se i radi



Još jedna drska prevara Vedrana Jarića



Draško Aćimović, kandidat za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH, danas se pohvalio podrškom Federacije italijanskih industrijalaca „Confindustria Est Evropa“ koju je potpisao potpredsjednik Erich Cossutta.

Gazeta je provjerom boniteta organizacije došla do saznanja da je taj dokument ponovo nastao u kuhinju dopisnog člana DNS-a, Vedrana Jarića , koji na sve načine pokušava da bude iznad organa te stranke .

Naime, Confindustria Est Evropa zaista postoji i njen je osnivač Marco Fantinel, ni manje ni više već zet Vedrana Jarića .
On je prije nekoliko godina oženio njegovu sestru Sonju i sada žive u Italiji .
U svom vlasništvu imaju vinariju Fantinel i redovno učestvuju na Vinosauru u Banjaluci.


Jarićeva borba da po svaku cijenu Aćimović bude ministar, mada sa Italijom i nema neke veze, otvara pitanja političke korupcije , odnosno sa pravom se može konstatovati  da je neko ko nije član političke partije kupio mjesto ministra u Savjetu ministara.
Da prevara bude veća industrijalci znaju da Aćimović pripada familiji Nanut koja je članica poslovne zajednice Italije.


SNSD je danas saopštio da do ponedeljka čeka usaglašen prijedlog DNS-a  i da je pravo prijedloga imao i poslanik u Parlamentu BiH Nenad Nešić, koji je na istu poziciju kandidovao Mladena Božovića iz I.Sarajeva.

DNS se potpuno polarizovao oko imena kandidata ps su moguće razne varijante raspleta. Izvjesno je da Aćimović nema podršku šest od devet predsjednika Regionalnih odbora i da se tokom večeri održavaju brojni sastanci opštinskih organizacija te stranke. Kako saznajemo na dnevnom redu je podrška jednom od dvojice kandidata.

Z.Šarenac

sarenac@gazeta.ba