30.1.20.

Kako je zbog Maje propao SDS?



Šta se i radi

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović  uspio je u rekordom vremenu, prije nego se i očekivalo, da stranku svede u potpunu ravan .
Tako reći na nulu.
Šarović je unio toliko ideja u rukovođenje strankom da su mu na tome pozavidjeli i Mladen Bosić i Vukota Govedarica. 
Bosić mu je čak, na zadnjoj sjednici Predsjedništva u Istočnom Sarajevu rekao da se stranka raspada, da je olinjala i ofucana, dok je Govedarica već spreman da se vrati na čelo jer mu u „ predsjedništvu sjede ljudi bez integriteta potpuno neprepoznatljivi u politici.
Marioneta u rukama njih dvojice uz sadejstvo Ćuzulana i Vukanovića, Šarović pokušava da od sebe otjera sve koji u stranci nešto znače dovodeći stranku na nivo statističke greške .
Nakon Milana Milićevića, sada je na meti  Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, posljednji bastion te političke partije .
Šarović se u stvari uplašio da će svi koji gledaju svojim očima shvatiti da je bilo daleko bolje da je Mićo Mićić preuzeo SDS.
 Kritikujući sastanak Dodika i Mićića u Laktašima, samo se prisjetio da je krajem oktobra 2018.godine ,u telefonskom razgovoru sa Dodikom, rušio sadašnjeg posilnog Vukotu Govedaricu, a da je iz njegovih usta izašao uzdah, nakon Mićićeve kandidature  i dogovora o razgovorima sa SNSD-
Biće šokantno!
Stari članovi SDS-a , kojih je preostalo još samo malo, sadašnju situaciju opisuju na način da su oni u stvari u prvoj brzini da za dalje šaltanje , njihov predsjednik mora da pita Bakira Izetbegovića i ambasadore.
“Dok stignemo da četvrte brzine , kola će se već raspasti.
Šta je uzork Šarovićevom čestom mijenjanju mišljenja ?
Mirko se zaljubio!
Bilo je tih ljubavnih trakavica i prije, ali sada na čelo Aktiva žena SDS-a treba da dođe osoba „koja je samo njegova i ničija više“.
Nije izvjesna Maja Dragojević pala sa Marsa kod Mirka, kao što nije ni bezazlena uloga Bosiljke Dunjić. One su sada i kadrovska i sve ostale komisije u stranci .
Mićo Mićić se jedne prilike našalio na taj račun pa mu ni Maja a posebno Mirko nisu oprostili riječi :Možemo li i mi šefe malo da sjedemo do Maje ?
Interesantno je da je za sutra zakazana obuka o korištenju interneta „funkcionera  koji istupaju u javnost“ i da je u školu pozvan i Mićo Mićić , „mada sjedi sa Dodikom po kafanama“ i to u onoj istoj u kojoj su Šarović i Borenović boravili „tajno“  , sredinom septembra prošle godine , što je opet smetalo Govedarici čije riječi sada ponavlja Šarović.
„Cijenim da ima tema koje okupiraju pažnju za razgovorima ali takvi razgovori moraju da imaju institucionalni karakter. To prije svega podrazumijeva ozbiljnost u svakom pogledu , rekao je Govedarica , dodajući da za njega nisu prihvatljivi razgovori kafanskog karaktera i da je takav stav uvijek zastupao.
Mirko se stvarno zaljubio.
(Nastaviće se) 
Z. Šarenac
sarenac@gazeta.ba