3.1.20.

Puč u Brčkom



Pogled sa rezervne klupe





Šta se i radi





Dva dana pred novu godinu Zoran Gajić, šef odjeljenja za poljoprivredu u Brčkom , podnio je ostavku iz zdravstvenih razloga. Naprasna bolest izgleda je uzrokovana je neslaganjima u odboru Socijalističke partije, gdje kako samo saznali iz više izvora dosta toga ne funkcioniše kako treba. Gajić je kadar Bojana Đokića , sina šefa Socijalističke partije a uporan da ga smjeni bio je šef GO SP RS Zoran Kokanović.

 Na posljednjoj sjednici odbora te partije u Brčkom 22. člana je podijelilo mišljenje, tako da Petar Đokić ali ni Zoran Kokanović nisu imali saglasnost oko Gajićeve smjene. Naravno, Gajić je samo kraj tog ne slaganja u stvari srž problema je u odnosima Bojana Đokića i Zorana Kokanovića .

Predsjednik odbora je vjeran Petru Đokiću ali i nepopustljiv prema sve većim apetitima Bojana Đokića .Kako saznajemo , mlađani Đokić bi da kadruje u Brčkom ali i da bude jedan od izvršnih direktora u RiTE Ugljevik gdje stoluje kadar iz DEMOS-a.

Problem bi mogao biti riješen i da se Kokanović povuče z političkih voda i time bar za kratko smiri situaciju u matičnom odboru predsjednika SP RS-a. Đokića u tome podržava samo pola odbora dok je druga polovina čvrsto uz najvećeg finansijera partije u Distriktu.

 Naravno, sva dešavanja su van domašaja javnosti jer u ovom trenutku Đokiću ne odgovaraju problemi u partiji, posebno nakon pobune Maksima Skoke protiv napredovanja Slobodana Čomića u Trebinju.
 Đokiću trenutno ne odgovara raspuštanje odbora jer  na prošlim izborima ostvarili dobre rezultate. Trenutna procjena je da bi to dodatno umanjilo i njegov uticaj na ostale poslanike, jer većina njih nije zadovoljna odnosima u Socijalističkoj partiji.(nastaviće se)



Z.Šarenac

sarenac@gazeta.ba