14.1.20.

Zašto je važno Brčko?

Pogled sa rezervne klupe



Šta se i radi



Lider Socijalističke partije RS nikako da se pomiri sa činjenicom da je izgubio povjerenje članstva u matičnom odboru. Petar Đokić očajnički pokušava da svog kandidata (p)ostavi na mjestu šefa odjeljenja poljoprivrede u Brčkom , kao da je riječ o poziciji bez koje neće moći dalje funkcioniše čovječanstvo.

 Kada se sinoć uvjerio da njegovi prijedlozi nemaju ama baš nikakvu podršku i da je njegov prijedlog od 29 članova odbora podržao samo Ljubo Radić, jer mu je zaposlio suprugu u inspektoratu, Đokić je odlučio da na poziciju šefa poljoprivrede vrati Zorana Gajića, koji je prije nove godine upravo na tu poziciju podnio ostavku iz, kako je naveo, zdravstvenih razloga.

Gajića je, kako sam tvrdi udario tramvaj u Beogradu, ali su rane bile samo površinske, te je na molbu predsjednika odlučio da se vrati na staru poziciju.

 Na sutrašnjoj sjednici skupštine, Gradonačelnik Brčkog, Siniša Milić, odlučiće da li će prihvatiti ostavku Zorana Gajića ili njegov opoziv ostavke .

Kako je rečeno Gazeti, i stari i mladi Đokić, pokušali su da utiču na Milića da ne uvaži stav odbora SP i da Gajića ostavi na poziciji kako bi i drugima u odboru dali do znanja da se uvažava riječ prvog u Socijalističkoj partiji.

Zašto je Đokiću važna odluka u Brkom ?

Pritisnut brojnim aferama, diplomom, nezadovoljnim koncesionarima, i pogubnim kadrovanjem, predsjednik SP RS se povukao u sebe i na granici je da „vrati ključeve od ministarstva i partije“.

Đokić nije shvatio i da mu je kredibilitet u koalicionim odnosima na takvom nivou da bi većina voljela da vidi nekoga drugog na njegovom mjestu. Partneri su mu slali poruke da mnogo toga ne štima u njihovim odnosima ali on nije mario na to. Odbio je poziciju predsjednika NS RS, zbog njega je ministarstvo razdvojeno na energetiku i privredu, ponizio je Vjekoslava Petričevića, uzimajući kompletan vozni park, odbio je poziciju u Savjetu ministara, zabranio je poslanicima da razgovaraju sa Miloradom Dodikom….i što je najvažnije, prevario je partnere u Srbiji i Kini.

Ovo je sasvim dovoljno , ne samo da vrati ključeve od ministarstva i partije, već i da bude pod paskom nekih drugih organa. Đokić je potpuno svjestan da je sve do sada gurano pod tepih i da mu u najboljoj varijanti ostaje matični odbor u Brčkom, do neke nove reinkarnacije.

Zato je važno Brčko.

(nastaviće se) 


Z.Šarenac

sarenac@gazeta.ba