15.2.20.

Jarić konačno otjerao Pavića




Šta se i radi



Skupština Demokratskog narodnog saveza biće održana 15. marta, odlučio je danas Glavni odbor te stranke na sastanku u Banjaluci. Na njemu je Nenad Nešić dobio podršku opštinskih odbora i njegova potvrda kao predsjednika stranke desiće se na zakazanoj skupštini.
 Glupo je reći da je to jedno bitno istaći sa današnjeg skupa,  jer se osnovni događaj desio prije početka sjednice predsjedništva koja je prethodila Glavnom odboru.
Dojučerašnji predsjednik stranke Marko Pavić nije prisustvovao sjednici i nakon kratkog boravka ispred prostorija ,vratio se kući.
Ko je vratio Marka Pavića ?
Mada je Nernad Nešić kazao da je popio kafu sa Pavićem i da je on poslije toga odlučio da ne prisustvuje stranačkom skupu, odgovor je drugačiji;
Marka Pavića je iz stranačkog odlučivanja isključio Vedran Jarić, neko koga on voli kao sina .
Kako ?
Nakon što je bio poznat termin održavanja Glavnog odbora , Vedran Jarić je na sve moguće načine starinu Marka uvlačio u svoje igre:
Šefe, kod tebe je pečat i ti možeš da kandiduješ koga hoćeš.
Nešić ima krivične prijave i njemu neće dozvoliti da bude upisan u sudski registar.
Na sjednici treba predložiti Radovića za v.d i tako riješiti situaciju.
Mi smo dali toliko para da je glupo da od ovoga odustanemo.
Imamo podršku svih odbora osim Romanije i moramo pokazati zube.
Na sve ove riječi koje su opjevane na nekoliko kontrolisanih portala ,Marko Pavić je dobio dodatnu energiju i želju da stranku stavi po Jarićevu kontrolu.
Stanje „kontrolisanog haosa“ kako su ga nekada nazivali prešlo je u potpuni haos i samozavaravanje da je moguće nešto napraviti .
U međuvremenu nije održan gotovo niti jedan zvanični sastanak „Jarićeve grupe“ .
Sve se dešavalo iza kulisa pa se čak i licitiralo sa imenima koja će biti šutnuta iz stranke .Za to vrijeme,Nenad Nešić je obilazio odbore i zadobijao podršku i tamo gdje ona nije praktično ni postojala .
Rad na terenu se isplatio i danas kroz podršku i jednoglasan izbor za predsjednika stranke.
Z.Šarenac