31.1.22.

Ко није изабран у предсједништво ГрО СНСД Бањалука?

 

Бивши градоначелник Бањалуке и некадашњи предсједник градског одбора СНСД са пристојне удаљености пратио је избор за његовог наследника. Игора Радојичића, једногласно је замијенио Владо Ђајић који већ више од годину дана склапа коцкице и лобира за подршку у мјесним организацијама, док Игора нема нити у једном органу новоизабраног руководства.

Све би то можда било и другачије да је привремено руководство одбора уважило мишљења „старих фаца“ у одбору и у коначници у предсједништво умјесто 25 изабрало, по свом приједлогу 41.члана.

Та структура је направљена на основу компромиса и предвиђала је директан пролаз посланицима свих нивоа, затим активистима које је предложио тројац, Ђајић, Амиџић и Летић , те одређеним именима које на сам дан избора дописао Небојша Радмановић.

За потпредсједнике изабрани су Жељка Цвијановић и Срђан Амиџић. Није баш јасно како се име Жељке Цвијановић не налази на списку чланова предсједништва , мада би то морало по аутоматизму , а име Срђана Амиџића је на свим списковима и на свим могућим позицијама , мада је он некада био предсједник изборног штаба који је изгубио изборе .


И поред проширеног састава у предсједништво ГрО СНСД нису прошли министри Антон Касиповић и Сребренка Голић, као и бивши градоначелници Драгољуб Давидовић и Слободан Гаврановић. Мјеста није било ни за бившег министра Ранка Шкрбића ,оперативаце Зорана Новаковића и Младена Ћућуна . У том страначком тијелу неће сједити замјеник директора КПЗ Раденко Вујасин, директорица Центра за социјални рад Ирена Јолџић,
директор Центра за развој и унапређење села Драшо Илић, директор Пореске управе Горан Маричић, директор завода „Мирослав Зотовић“ Горан Талић,  директор ПЈ Пореске управе Жељко Вучић, предсједник актива Основних школа Мирослав Попржен, шеф кабинета предсједавајућег Савјета Министара Милорад Ђурђевић, као и страначки активисти, Рајко Радовановић, Зоран Вујмиловић, Драган Батар, Велимир Кукобат.... и бројни други