Популарни постови

29.2.20.

Šta je koronavirus?



Šta se i radi




Evo prave istine!

Kina je prevarila i nasamarila sve i za nekoliko dana zaradila preko 20 milijardi dolara.
Osim toga, vratila je oko 30 % udjela vlastitog monopola.

XI JIPING je prevario Evropu i Ameriku.
Kako?

Pred očima cijelog svijeta, odigrali su sjajnu igru.
Ranije su dionice tehnoloških firmi, pripadale Evropljanima i Amerikanci ma, tzv. stranim ulagačima.
To znači, gotovo polovina prihoda od teške i hemijske industrije, nije odlazila u kinesku kasu, već na račune " finansijski morskih pasa" i u Evropu.
Zbog situacije u Wuhanu, moneta Juan je počeo opadati,ali Centralna banka nije preduzela ništa, da održi stabilnost.
Bilo je puno glasina da Kina nema niti dovoljno maski za borbu protiv korona virusa.
Te glasine i izjava XI JIPINGA, da je spreman zaštititi narod Wuhana, doveli su do velikog pada cijena akcija, kineskih tehnoloških i hemijskih industrija.
"Finansijski morski psi" , počeli su stavljati na prodaju sve kineske deonice, dok nisu postale totalno bagatelne.
XI JINPING , čekao je cijelu sedmicu i samo se smiješio na konferencijama za novinare.
Kada je cijena pala, ispod dozvoljene granice, dao je naredjenje ,da u jednom trenutku,
 otkupe sve akcije Evropljana i Amerikanaca. Kada su" finansijski morski psi", shvatili da su prevareni,
bilo je prekasno,
dionice su već bile u rukama KNR.
Kina ne samo da je zaradila 20 mlrd. dolara, nego je ovih dana vratila vlasništvo svojih kompanija u Kinu.
Sada prihodi od njihovih kompanija ne odlaze van granica već ostaju kući, čuvajući tako
i kineske devizne i zlatne rezerve. Strani investicioni fondovi u Kini ispali su budale, a Kinezi su za nekoliko minuta pokupovali za sitne pare, svoje akcije, koje im sada donose...milijarde dolara.
Ovakva sjajna operacija, nije se još dogodila u istoriji berzanskog poslovanja.
To je koronavirus! 

19.2.20.

Gdje je Čubrilović?

Šta se i radi




U Republici Srpskoj nije moguće promijeniti samo dvije stvari- Čubrilovićevu funkciju i frizuru. Od kada je postao prvi čekić Narodne skupštine, politički demagog bez jasne orjentacije od zakonodavnog tijela RS napravio je cirkusnu arenu , jednu vrstu vašara za najsitnija politička potkusurivanja .
Hronolozi su upratili da se prvi čovjek parlamenta na svom poslu pojavljuje povremeno i da do sada nije učestvovao u donošenju bilo kakve ozbiljne političke odluke. Odsustvo uglavnom pravda narušenim zdravstvenim stanjem. Šećer se uglavnom podigne kada prvi parlamentarac treba da aktivno učestvuje i spriječi rijaliti narodnih poslanika od kojih prezaju i u matičnim političkim partijama .Čubriloviću je najčasnije da shvati ozbiljnost institucije i smijeni sam sebe .Bilo kakvo drugačije rješenje direktno se fakturiše vladajućoj većini u kojoj gotovo neskriveno negoduju protiv ponašanja nevidljivog predsjednika .
Nedeljko Čubrilovć je sterilnost u povremenom vođenju Narodne skupštine potpuno preslikao i na matičnu političku partiju .DEMOS, pod njegovim rukovođenjem nema političkog stava o bilo čemu pa ni o najbitnijim stvarima po funkcionisanje Republike Srpske .Vođeni njegovim primjerom , bezlični su u najstariji članovi najmlađe parlamentarne političke partije.
 Diskusije Spomenke Stevanović gotovo ne razumije ni ona sama a da se ne govori o najširem puku. Izborna baza DEMOSA, uglavnom su interesni preletači iz DNSa, dovoljni su sami sebi i trenutno nezasluženo sjede na brojnim pozicijama otetim od starijeg brata.
 U pospremanju političke scene DEMOS je stranka koja sigurno nestaje najdalje poslije lokalnih izbora .Nešto rezultata, prilično nebitnih kada se pogleda sa stanovišta RS , može ostvariti samo odbor u Banjaluci .Slobodan Stanarević jedini ima energiju koju kao bisere prosipa pred svinje .
Pitanje je trenutka kada će i taj jedini entuzijasta kazati Čubriloviću da mu je vrijeme za političku penziju jer nije u stanju da pokriva predsjednikovu defanzivu u svim pravcima osim kada treba da zaštiti pokoju Radmilu ili Topića i njihove nerealne  ambicije.
O njima ću u nastavcima.
 (Nastaviće se)
Z.Šarenac

15.2.20.

Jarić konačno otjerao Pavića




Šta se i radi



Skupština Demokratskog narodnog saveza biće održana 15. marta, odlučio je danas Glavni odbor te stranke na sastanku u Banjaluci. Na njemu je Nenad Nešić dobio podršku opštinskih odbora i njegova potvrda kao predsjednika stranke desiće se na zakazanoj skupštini.
 Glupo je reći da je to jedno bitno istaći sa današnjeg skupa,  jer se osnovni događaj desio prije početka sjednice predsjedništva koja je prethodila Glavnom odboru.
Dojučerašnji predsjednik stranke Marko Pavić nije prisustvovao sjednici i nakon kratkog boravka ispred prostorija ,vratio se kući.
Ko je vratio Marka Pavića ?
Mada je Nernad Nešić kazao da je popio kafu sa Pavićem i da je on poslije toga odlučio da ne prisustvuje stranačkom skupu, odgovor je drugačiji;
Marka Pavića je iz stranačkog odlučivanja isključio Vedran Jarić, neko koga on voli kao sina .
Kako ?
Nakon što je bio poznat termin održavanja Glavnog odbora , Vedran Jarić je na sve moguće načine starinu Marka uvlačio u svoje igre:
Šefe, kod tebe je pečat i ti možeš da kandiduješ koga hoćeš.
Nešić ima krivične prijave i njemu neće dozvoliti da bude upisan u sudski registar.
Na sjednici treba predložiti Radovića za v.d i tako riješiti situaciju.
Mi smo dali toliko para da je glupo da od ovoga odustanemo.
Imamo podršku svih odbora osim Romanije i moramo pokazati zube.
Na sve ove riječi koje su opjevane na nekoliko kontrolisanih portala ,Marko Pavić je dobio dodatnu energiju i želju da stranku stavi po Jarićevu kontrolu.
Stanje „kontrolisanog haosa“ kako su ga nekada nazivali prešlo je u potpuni haos i samozavaravanje da je moguće nešto napraviti .
U međuvremenu nije održan gotovo niti jedan zvanični sastanak „Jarićeve grupe“ .
Sve se dešavalo iza kulisa pa se čak i licitiralo sa imenima koja će biti šutnuta iz stranke .Za to vrijeme,Nenad Nešić je obilazio odbore i zadobijao podršku i tamo gdje ona nije praktično ni postojala .
Rad na terenu se isplatio i danas kroz podršku i jednoglasan izbor za predsjednika stranke.
Z.Šarenac

Da li će biti o pozvan Šarović?


Šta se i radi





Predsjedništvo Srpske demokratske stranke jednoglasno je donijelo odluku da obustavlja pregovore o koalicijama sa drugim partijama .Bar tako je napisano u jutrošnjem saopštenju , dok je RTVBN taj zaključak preformulisala da Mićo Mićić nije dobio podršku za koaliciju sa SNSDom.
 Prava istina je sasvim drugačija i mogla bi se formulisati na način da je Mićo Mićić preuranio u pravljenju dogovora sa SNSD a da  ostali odbori u narednih deset dana dostave prijedloge sa kim žele u koalicioni odnos.
 Dakle, zaključaka nema niti je za bilo kakav prijedlog bilo ko od članova predsjedništva glasao. Oštar prema Mići Mićiću je bio Vukota Govedarica koji mu je „u brk skresao“ da ga je on lično minirao u nastojanju da pobijedi Željku Cvijanović. Vukota je bio nezadovoljan i pored činjenice da je njegova prednost nad aktuelnom predsjednicom mogla da bude značajnija od 9000. glasova razlike .
Mićom Mićićem se bavio i Mladen Bosić ali na sasvim pristojniji način .On je od Gradonačelnika Bijeljine tražio da bude obazriv te da sporazum ne potpisuje sa sa Miloradom Dodikom koji ga može prevariti i nakon potpisa .Za članove predsjedništva prihvatljivo je da se sporazum sa SNSD potpiše ali tek na kraju jer će to poremetiti odnose sa PDP.
 Upravo zbog toga u ponedeljak će se u Bijeljini desiti slikanje rukovodstva SDSa i PDP kako bi se poslala poruka o jedinstvu unutar koalicije. Osoba u koju Šarović ima najviše povjerenja , Maja Dragojević, saglasna je sa predsjednikom da nema razgovora sa SNSD i pored opaske Miće Mićića da „prvo pobijedi u Prijedoru“ pa da njega uči o izborima i pobjedama. Odnosi Mirka i Maje su, bar za javnost malo hladniji , što neki tumače i da je on nju i nema šta pitati.U ostalom politika je materija o kojoj ona i nema pojma.
Predsjednik SDSa Mirko Šarović prije sjednice predsjedništva izbjegao je sastanak sa članovima  Konferencije lokalne samouprave SDSa . Na pristojnoj udaljenosti sa Majom Dragojević i Ivankom Marković , nije želio da čuje šta mu imaju da kažu načelnici SDSa . Oni su mu poručili, svi osim načelnika iz Čajniča, da je bezobrazno da se predsjednik stranke krije i da ne želi sastanak sa njima, pa sve do poruke da je s obzirom stepen raspada stranke toliki da je najpravedenije održavanje vanredne skupštine i izbor novog rukovodstva .
O sjednici Narodne skupštine RS ni riječi.
Zanimljiv je ugao gledanja RTVBN na dešavanja u SDSu. Po oprobanom receptu iz Jarić –Pavić jednako DNS tako i Šarovićem i SDSom, rukovodi Vlado Trišić. Obojica nisu članovi partije a više se pitaju nego bilo ko u predsjedništvu. Iza obojice stoji strani faktor i lični interesi. To najbolje osjeća Mićo Mićić , koji i do sada do uplate tranše i nije dobro radio svoj posao.
Nastaviće se..
Z.Šarenac

9.2.20.

Šućur demantuje Đokića (video)



Šta se i radi

Ko je angažovao Šućura ?


Lider SP RS, Petar Đokić , u dva plaćena televizijska nastupa, više puta je komentarisao događaje na sjednici Glavnog odbora stranke u Doboju. U oba slučaja kao glavnog nasilnika apostrofirao je Srđana Šućura , koji je kako je rekao „razvalio vrata hotela u prostoriji u kojoj je sjedio Glavni odbor….
Srđan Šućur demantuje Đokićeve navode i tvrdi u video izjavi da je ga je upravo Đokić angažovao da brine o njegovoj bezbjednosti kao i o njegovoj nevjenčanoj supruzi i sinu.

Šućur kao dokaz potkrepljuje i po poruku koju mu je kako kaže poslao lično Petar Đokić.  

Gostujući u emisiji „Puls“, Petar Đokić je Srđana Šućura pomenuo u suprotnom kontekstu , što se može vidjeti na snimku emisije u 48:18 do 
49:19.
Odgovarajući na pitanje Đokić kaže:
Dakle, oni su pokušali spriječiti sjednicu Glavnog odbora. Željeli su da dobiju još par dana da bi pravili neku dramu, dramaturgiju stvarali, da unesu razdor u partiju, da pokolebaju ljude, da naprosto spriječe organe koji su željeli da donesu odluke koje su donijeli . Zato su poslali grupu ljudi , bilo je tu i čuvara iz zatvora sa Tunjica, koji nisu ni članovi naše partije , bilo je tu i lica koja su dva dana poslije toga , nekakav Srđan Šućur, on je dva dana poslije toga u policijskoj akciji uhapšen za teška krivična djela, a bio je, eno imao ga na snimku i fotografijama , bio je u Doboju , jedan od onih koji je razvalio ili bio je u grupi onih koji su razvalili vrata u prostoriji u kojoj je sjedio Glavni odbor , koji su polomili tamo, oštetili hotel u Doboju. Tu se našla jedna grupa ljudi, vrlo čudnih koje ja prvi put u životu vidim i za koje ne vjerujem da mogu biti članovi partije, nikada se nismo borili za takvo članstvo..
Igra se nastavlja….

Z.Šarenac

5.2.20.

Đokić izdao saradnike


Šta se i radi



Đokić ponudio dogovor, traži da ostane ministar a ostale kadrove pušta niz vodu

Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srpske Petar Đokić danas je od premijera Viškovića tražio informaciju da li će da bude smijenjen na sutrašnjoj sjednici Vlade.
 Kako saznajemo iz izvora bliskih Vladi RS, Đokić je premijeru ponudio da ostane ministar rudarstva i energetike, te da se odrekne svih pozicija koje su, zajedno sa njegovom smjenom, tražili poslanici Nezavisnog kluba Socijalisitčke partije.
Ministar Đokić, koji je i predsjednik Socijalističke partije suočava se i sa ozbiljnim zahtjevima za smjenu sa čela partije, a kako tvrde poznavaoci prilika u SP, ne bi bilo prvi put da Đokić istrguje sopstvenu poziciju po svaku cijenu.
Otežavajuća okolnost za prvog Socijalistu je to što Višković nema toleranciju prema njegovim sve češćim „skretanjima“, kao i činjenica da je obuhvaćen istragama u nekoliko slučajeva, od kojih je najpoznatiji EFT Rudnik i Termoelektrana Stanari. Ipak na premijeru je da donese odluku prije 18. feburara i sjednice NSRS, gdje će se tražiti objašnjenja u vezi brojnih afera vezanih za Petra Đokića, ali i za one koji su mu omogućili eventualna kršenja zakona i propisa. .

3.2.20.

Selak nije isključen


Šta se i radi



Sud odlučio: Selak nije isključen, Gradski odbor nije raspušten

Narodni poslanik i predsjednik Gradskog odbora SP Banjaluka Goran Selak, kojeg su predsjednik Petar Đokić i Glavni odbor  isključili iz partije, isključen je protivzakonito i odluka je stavljena van snage! Naime nadležni sud u Banjoj Luci rješenjem od 3. Februara 2020. godine stavio je van snage, odluku o isključenju Selaka kao i odluku o raspuštanju Gradskog odbora SP Banjaluka. Narodni poslanik Goran Selak ističe da se radi o očekivanoj odluci, te da će u narednim danima uslijediti i adekvatan pravni odgovor na kršenje statuta od strane predsjednika SP.
- Nemam još informaciju da je sud tako odlučio, ali to je svakako nešto što očekujemo, jer od početka tvrdim da su te odluke donesene mimo statuta i mimo zakona.  Ono što je izvjesno jeste da ću u dogovoru sa mojim pravnim timom u narednim danima odlučiti o podnošenju krivične prijave protiv Petra Đokića – istakao je Selak.

HAOS U SDS KONKUBINATU VOL.2



Šta se i radi


Čas drugi
Svi koji su prošli osnovnu obuku „lajkovanja „,praktičnu primjenu imali su odmah nakon izjave predsjednika stranke.
“Neću nikad sa SNSD“ –zagrmio je podignutom obrvom Mirko Šarović.
Sto lajkova .
„Tražim posebnu sjednicu Narodne skupštine „-namračeno je izgovorio lider.
102 lajka
Objave moraju biti podijeljene u viber i fb grupe i komentari se važe samo ako se lijepo govori o predsjedniku stranke.
Nakon lijepih riječi u grupi je zadužen uvijek administrator koji će na prvom radnom sastanku pohvaliti angažovanje .To je ulaznica za novi level na kojem je moguće vidjeti, pa čak i pipnuti, najprije šefove, a poslije filtera i glavnog.
Mladići i djevojke regrutovani na raznoraznim akademijama nikada se nisu zapitali, ko su ti ljudi kojima je dozvoljeno da daju preporuku za dalje napredovanje.
To su kadrovi koji su u SDS stigli nepotizmom. Da, onim istim nepotizmom koji je 2015. godine bio premet rasprave pa i zaključaka  na sjednici Glavnog odbora stranke .
„članovi uže porodice funkcionera, ne mogu biti birani niti imenovani,odnosno zapošljavani u institucijama“-pisalo je i na tarabi.
Stojanka Šarović , supruga lidera sa velikim JA, u vrijeme ministrovanja njenog muža zaposlena je na mjesto revizora u Centralnoj banci BiH. Prva ruka Mirka Šarovića u Bijeljini, nekadašnji poslanik Nenad Lalić, sina je laganim pokretom olovke postavio za ambasadora BiH u Kanadi.Supruga Igora Golijanin, nekadašnji šef kabineta bota u SDS-u Dragana Mektića uhljebljena je je jednoj pristojnoj agenciji na nivou BiH, Predrag Kovač, direktor RAK-a rođak je supruge Vukote Govedarice, i kada se njima pridodaju Sandre,Maje, Gordane, Bose, sve funkcije se nalaze u rukama familije.
Ovaj dio časa je bio posvećen mladićima i djevojkama koji razrađuju program da bi ga predstavili prilikom izbora predsjednika Aktiva mladih.
Nemojte sutra da kažete da niste bili upoznati da je izbor završen i prije nego što je i počeo.
Gotovo identična priča je sa malo starijom ženskom populacijom, i njima posvećujem ovaj dio časa.
Sve članice Aktiva žena saglasne su da kodeks oblačenja u stranci ne postoji. Neke od njih tvrde da ga je ukinuo još onomad Vukota Govedarica, kako bi prestale da pričaju da nije sam bio u autu kada je razbio službeno vozilo NS RS. Od tada, nema pisanih tragova da je toga bilo i ranije, grupa naprednih aktivistkinja može da radi šta god hoće. Lideri, potaknuti prirodnim nagonom za lijepim društvom, dozvolili su svojim ljubimicama da šikaniraju „zabrađene“ i da čak sa podsmijehom, komentarišu njihovo oblačenje, šminku i držanje u društvu kada su prisutni ONI. Primjer magije je osjetio i sam Mirko Šarović zaboravljajući da je Aranđelovdan  i ove godine pao 21. Novembra. 
To će na svojoj koži najprije iskusiti Vesna Adamović-dosadašnja predsjednica Aktiva žena u Banjaluci. Želi ona novi mandat, ali je ispred nje nekoliko nepremostivih prepreka. Maja Dragojević je volja predsjednika sa velikim JA i kako reče Rođa Raičević , „U tebe sam zaljubljen“

 Vesna je ne posljednjim stranačkim izborima, glasala za Milana Milićevića i to Šarović vodi kao smrtni grijeh.
Da je sve dirigovano potvrđ
uje i podatak o broju delegata iz Doboja na osnovu rezultata iz 2018. godine. Odbor SDS-a u Doboju sada praktično ne postoji ali zato postoji mašinerija koja će dati svoj glas na osnovu instrukcija predsjednika,  a to je opet ljubitelj pjesme Rođe Raičevića.
Šta se ono dešava u SP i DNS-u ?
Z.Šarenac

1.2.20.

HAOS U SDS KONKUBINATU


Šta se i radi





„Do danas je bila javna tajna. Sad više nije ni to „-napisao je uzdah jedan mladi kadar SDS-a , kada je shvatio da je utakmica za izbor predsjednika Aktiva mladih, završena prije nego je i održana izborna skupština , planirana za 15. februar u Banjaluci.
 Izbornu trku pored mlađanog Aleksandra Bogosavca , izgubio je i Bojan Babić, kome je poručeno da odustane od kandidature u korist Sandre Janković-zvijezde Političke akademije Dragana Ćuzulana .

Sandra se na časovima toliko trudila da je na vrijeme zapazio i tadašnji predsjednik Vukota Govedarica .Nakon nekoliko dodatnih časova i on se saglasio sa Ćuzulanom da je budućnost stranke  upravo ona.
 Istina, Ćuzulan se bolje upoznao i sa mamom Željkom tako da je to njihov zajednički interes da dijete brže napreduje.

Ma koliko ova priča bila morbidna ,ona služi da se klasičnim makroima već jednom stane u kraj i javnosti skrene pažnja, šta se dešava u najvećoj opozicionoj stranci u Republici Srpskoj.
Prije nego što se u SDS-u izabere predsjednik Aktiva mladih , 8. februara u Bijeljini je zakazan izbor predsjednice Aktiva žena .
Kada je skontao da je Ćuzulana i Govedaricu krenula karta, stvari u svoje ruke je preuzeo predsjednik Mirko Šarović.
 Igrač u rukavicama, stari lisac, zamislio je da je izbor prve žene u SDSu u stvari izbor za Miss, pa je u Izbornoj jedinici 8, naredio da glasačka mašinerija izabere Bosiljku Dunjić a sve sa ciljem da bi za Miss SDS-a,  prošla Maja Dragojević.
Ona je osoba za koju je samo on zadužen i zajedno sa Sandrom , činila bi okosnicu u izbornoj godini .
Mirko, Vukota i Dragan na jednoj a na drugoj strani Maja, Sandra i Željka.
To je to .To je SDS.
Vrh stranke i Aktivi konkubinata.
Za razliku od drugih stranaka u SDS-u je „moralna obnova „ krenula sa Romanije .
Prvo je Šarovićevu naredbu prekršio Aktiv žena iz izborne jedinice 8, pa je umjesto Bosiljke Dunjić na mjesto predsjednice izabrana Mladenka Pandurević. Ona je favorit i da u finalnom izboru skine nedodirljivu Maju Dragojević.

“Revolucionarke „, nisu planirale da stanu na tome otvoreno poručujući da imaju kandidata i za potpredsjednicu , a da to ni u kom slučaju nije Maja Dragojević.
Klasično ponižavanje inteligencije svojih članova , osmišljeno na osovini Ćuzulan-Govedarica-Salatić uz sadejstvo i „milion pregleda objava „ Nebojše Vukanovića, SDS se pretvorio u malu stranku,velikih lidera i još većih sujeta .
Jučerašnja obuka o emotikonu, skraćenicama i stikerima,organizovana u Istočnom Sarajevu , pokušaj je pravljenja botovske organizacije.
Suština je da kada se objavi izjava predsjednika stranke , svi ostali moraju udariti lajk a većina se potom uključuje u komentarisanje i širenje objave dalje. Obuku su ignorisali Mladen Bosić i Miladin Stanić dok se nije pojavio ni  Dragan Mektić , koji je , sudeći po dosadašnjim objavama , već bot  sam sebi. 
Polaznici u prvim redovima bili su i Milovan Bjelica i Mićo Mićić. Prizivajući pomoć od Boga, pitali su se kada se tačno desio prelaz da nekadašnji pokret a sada stranka , postane interesno preduzeće.
 Mimo naroda i preko interneta, baš kako učiteljica Marina kaže.
(Nastaviće se)   
Z.Šarenac