Популарни постови

5.2.20.

Đokić izdao saradnike


Šta se i radi



Đokić ponudio dogovor, traži da ostane ministar a ostale kadrove pušta niz vodu

Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srpske Petar Đokić danas je od premijera Viškovića tražio informaciju da li će da bude smijenjen na sutrašnjoj sjednici Vlade.
 Kako saznajemo iz izvora bliskih Vladi RS, Đokić je premijeru ponudio da ostane ministar rudarstva i energetike, te da se odrekne svih pozicija koje su, zajedno sa njegovom smjenom, tražili poslanici Nezavisnog kluba Socijalisitčke partije.
Ministar Đokić, koji je i predsjednik Socijalističke partije suočava se i sa ozbiljnim zahtjevima za smjenu sa čela partije, a kako tvrde poznavaoci prilika u SP, ne bi bilo prvi put da Đokić istrguje sopstvenu poziciju po svaku cijenu.
Otežavajuća okolnost za prvog Socijalistu je to što Višković nema toleranciju prema njegovim sve češćim „skretanjima“, kao i činjenica da je obuhvaćen istragama u nekoliko slučajeva, od kojih je najpoznatiji EFT Rudnik i Termoelektrana Stanari. Ipak na premijeru je da donese odluku prije 18. feburara i sjednice NSRS, gdje će se tražiti objašnjenja u vezi brojnih afera vezanih za Petra Đokića, ali i za one koji su mu omogućili eventualna kršenja zakona i propisa. .