Популарни постови

19.2.20.

Gdje je Čubrilović?

Šta se i radi




U Republici Srpskoj nije moguće promijeniti samo dvije stvari- Čubrilovićevu funkciju i frizuru. Od kada je postao prvi čekić Narodne skupštine, politički demagog bez jasne orjentacije od zakonodavnog tijela RS napravio je cirkusnu arenu , jednu vrstu vašara za najsitnija politička potkusurivanja .
Hronolozi su upratili da se prvi čovjek parlamenta na svom poslu pojavljuje povremeno i da do sada nije učestvovao u donošenju bilo kakve ozbiljne političke odluke. Odsustvo uglavnom pravda narušenim zdravstvenim stanjem. Šećer se uglavnom podigne kada prvi parlamentarac treba da aktivno učestvuje i spriječi rijaliti narodnih poslanika od kojih prezaju i u matičnim političkim partijama .Čubriloviću je najčasnije da shvati ozbiljnost institucije i smijeni sam sebe .Bilo kakvo drugačije rješenje direktno se fakturiše vladajućoj većini u kojoj gotovo neskriveno negoduju protiv ponašanja nevidljivog predsjednika .
Nedeljko Čubrilovć je sterilnost u povremenom vođenju Narodne skupštine potpuno preslikao i na matičnu političku partiju .DEMOS, pod njegovim rukovođenjem nema političkog stava o bilo čemu pa ni o najbitnijim stvarima po funkcionisanje Republike Srpske .Vođeni njegovim primjerom , bezlični su u najstariji članovi najmlađe parlamentarne političke partije.
 Diskusije Spomenke Stevanović gotovo ne razumije ni ona sama a da se ne govori o najširem puku. Izborna baza DEMOSA, uglavnom su interesni preletači iz DNSa, dovoljni su sami sebi i trenutno nezasluženo sjede na brojnim pozicijama otetim od starijeg brata.
 U pospremanju političke scene DEMOS je stranka koja sigurno nestaje najdalje poslije lokalnih izbora .Nešto rezultata, prilično nebitnih kada se pogleda sa stanovišta RS , može ostvariti samo odbor u Banjaluci .Slobodan Stanarević jedini ima energiju koju kao bisere prosipa pred svinje .
Pitanje je trenutka kada će i taj jedini entuzijasta kazati Čubriloviću da mu je vrijeme za političku penziju jer nije u stanju da pokriva predsjednikovu defanzivu u svim pravcima osim kada treba da zaštiti pokoju Radmilu ili Topića i njihove nerealne  ambicije.
O njima ću u nastavcima.
 (Nastaviće se)
Z.Šarenac