Популарни постови

16.2.21.

Из тубине душе

 


Нови стрес за СДС

 

 

 






 

Мала странка, великих лидера и још већих сујета, изгубила је још једног посланика. Из срца Приједора, равно међу Селакове социјалисте отишао је Милан Тубин(ускоро ће и Жељко Бабић).

 Српску демократску странку сада у НС РС представља једанаест посланика уз тенденцију да се да број у ближој будућности спусти на десет, девет , осам...Небојша Вукановић , звани милион лајкова , овај број може додатно да спусти јер у самом Клубу постоје посланици који се не слажу са његовом нарацијом и са чињеницом да он и није члан те политичке партије

. Вукан је сујетан да је велики лидер на крилима немоћног СДС-а.Да Мирко Шаровић нема појма шта му се дешава у странци говори о одлазак два посланика у супарничке редове у вријеме када он славодобитно говори како су се стекли услови да новом скупштинском већином обори и владу али и Савјет министара .

Ако се овоме дода да Бореновић не контролише Клуб ПДП и да ће и ту доћи до осипања ,онда је тачна конструкција да је Ненад Нешић лидер опозиције. Та конструкција његовог савјетника Жељка Аврамовића типичан је поглед из Београда у који нити Шаровић нити Бореновић још нису макли од агенде из 2017.године када их је прекрижио Александар Вучић.

 Ситуација у којој Нешић има подршку а нема базу, Шаровић има базу али нема подршку, и Бореновић који неме ни базу ни подршку, може трајати све док се реторика не претвори у потпуну сапуницу .

До тада Милан Радовић мора ојачати да Мирка Шаровића пошаље на мјесто Младена Иванића, са собом поведе Јелену Тривић, која је након консултација „на језеру“, ближа Милану него Браниславу.

Тубинизација политичке сцене заслужује да се о новој Будућности Српске напише која реченица. Милан Тубин, та авангарда са 54.године, на чело СДС-а у Приједору доведена је на приједлог  Милана Милићевића у садејству са Немањом Васићем .

Испод себе је оставио много значајнија имена само из једног јединог разлога да мало припази на Мају Драгојевић –Стојић , већ тада љубимицу Мирка Шаровића. Маја и Милан нису имали никакву сарадњу али је због изборног процеса коначан расплет требао да се деси у фебруару мјесецу, до када је Тубин оставио простор руководству да из странке искључе њега или Мају.(било је ту свега али би детаљна елаборација представљала подебљи роман).


 Свјестан да „Миркова љубимица“ има више шансе да побиједи , Тубин је на леђа окачио цјеновник и кренуо о преговоре са лидерима политичких партија који желе његове услуге .За прелазак у други табор заинтересовани су морали да испуне следеће услове : 150.000 КМ, аутомобил , посао за Биљану Кнежевић и прво мјесто на компензационој листи странке за наредне изборе.

 Са Тубином је први преговарао Нешић, међутим није могао да испуни неке од услова .Дарко Бањац није дозволио прву компензацију тако да је у свему рачуницу нашао лидер СПС-а Горан Селак . Шта му је од свега наведеног обећао Селак , није познато, осим да ће један дио ићи на мултилатералну компензацију ...



  

СПС је са Тубином добио појачање у посланичком клубу те када им се придружи и Жељко Бабић , имаће снагу некадашње СП, управо оне због које траје сукоб у некадашњим политичким савезницима .

Тубиновим преласком у СПС , готово су поништени резултати које је та партија направила у Приједору и веома брзо се може очекивати прави политички, а можда и физички фајт између Душка Милетића и Милана Тубина, који је по томе већ познат у граду на Сани.


Иза Тубина у Приједору стоји и Предраг Старчевић па се скоро може очекивати да он , како је и навикао, води главну ријеч у политичким трговинама .До сада је то радио за ДНС, УС, СДС тако да му та улога и у СПС-у неће тешко пасти.

Тубинизацију у Приједору , осим кадрова СДС-а у наредном периоду доживјеће и Славица Поповић која ће из ДНС-а у ДЕМОС и на позицију помоћника министра здравља, посланик Мирко Совиљ ,те још неколико одборника .


Нека се припреми ПДП .......