27.7.20.

Ђурић отпиљен из Врбање

Вршилац дужности директора шумског газдинства „Врбања“  Котор Варош , Игор Андрић, данас је смијењен са функције због лошег пословног резултата. На његово мјесто именован је Милан Васиљевић из СНСД.

Тиме је у четвртом покушају направљена кадровска промјена у ШГ које након одласка Далиборке Керезовић само гомила губитке .Сви покушаји смјене, до сада су наилазили отпор од првог човјека ДЕМОС-а, Недељка Чубриловића, који се на крају помирио са губитком најзначајнијег финансијера странке у тој регији.

Није само негативно пословање кумовало одлуци руководства Српских шума да смијени Андрића. Значајан утицај имао је и став предсједника ОО Демос из Котор Вароша, Горана Ђурића , да не подржи заједничког кандидата републичке коалиције за начелника општине.

Наиме, Слободан Жупљанин (СП) , добио је подршку готово свих одбора осим Демоса , који је из личних Ђурићевих разлога стао уз кандидата ПДП Зденка Сакана (ПДП).Ђурић је мандат провео као савјетник начелника општине и сада се нашао у ситуацији да мора или да промијени став или да самоиницијативно подржава досадашњег послодавца.

 Познато је и да Ђурић живи у Лакташима, и из општинске касе Котор Вароша финансира пројекте правдајући вишим партијским интересима. Судећи по данашњим промјенама и томе се стало у крај .

Чубриловић је поред шумског газдинства „Врбања“, изгубио конце и у „Аутопутевима „.Због прозивања „његовог божанства“ , данас је без посла остао Жељко Бојанић, некадашња особа за контакт за јавне набавке у ЈП“Аутопутеви“ Републике Српске .

Бојанић се „дрзнуо „ да послодавце упита о разним набавкама за Аутопутеве и Шуме, прозивајући директно Недељка Чубриловића и Горана Ђурића. Све то јавно је објављивао на свом фб профилу.

ДЕМОС ће врло брзо кратких рукава остати и у РиТЕ Угљевик гдје је у току истрага о договреном партијском запошљавању превозника кречњака, на релацији Добој –Угљевик. Посао је добила фирма посланика ДЕМОС-а , Милана Дакића, уз обавезу да у партијској каси од планираних 14 остави 3 КМ по превезеном кубику.(наставиће се)