Популарни постови

8.3.21.

Србија је вјечна, док су јој дјеца вјерна




 Званично и незванично 

 


Историјски састанак премијера Радована Вишковића и одборника владајуће скупштинске већине у Бањалуци, претворио се у фијаско.

„Само позив, што и није баш пракса, добили смо путем „вибер“ поруке. С обзиром да смо и ми у групи, брзо смо се организовали и отишли да чујемо  планове за будућност али и садржај састанка Вишковића и Станивуковића“ -каже за Газету један од одборника који је присуствовао састанку.

Порука да Влада није оставила Град и да се спремају инвестиције , Вишковић је изговорио готово шапатом , као да се ради и највећој тајни. Било је још тајних порука , чијом примјеном ће се десити ко зна шта .Сага о тајним пројектима би трајала да неко у групу није убацио Вишковићеве реченице након састанка са Станивуковићем .

Испоставило се да је све оно што је било тајно за одборнике у ствари јавно речено на конференцији за медије.

Зашто је ова анегдота значајна за односе Србије и Републике Српске ?

Званично, односи Републике Српске и Србије су на историјском максимуму , незванично, Милорад Додик у Србији није више особа којој се највише вјерује .

Званично, Мирко Шаровић није било какав фактору у Србији, а незванично Момчило Мандић је у прошлу суботу организовао скуп будућих носиоца власти на коме су између осталих били премијер Милан Радовић и министар финансија Јелена Тривић.

Званично, Драшко Станивуковић се никада није састао са Вучићем, незванично је то урадио неколико пута.

Званично, СНСД предлаже Вучића за повељу и кључ града, незванично Вучић се телефоном захваљује Станивуковићу на рођенданским честиткама и потврђује долазак.

Званично, Петар Ђокић је био у службеној посјети Београду, незванично Вучић је тражио од Додика да не хапси министра у Влади РС.

Званично, Додик је тражио од Ђокића да смијени Срђана Тодоровића, незванично, Тодоровић је тражио од Ђокића да предложи Додику смјену Жељке Цвијановић.

Званично, Уједињена Српска је у опозицији у Бањалуци, незванично Стевандић је свакодневном контакту са Станивуковићем, користи „сигнал“, али и има намјеру да буде градски менаџер.

Званично, Чубриловић контролише ДЕМОС, незванично и није баш тако .

Званично, Нешић је кандидат опозиције за предсједника, незванично је то дио тајног плана .

Званично, Вишковић је још премијер, незванично се тврди да то никад није ни био.

Званично бих могао још писати , незванично ћу морати по цвијеће за празник.

Сретан осми март и званично и незванично!