Популарни постови

31.8.22.

Трнинић, нова жртва Немање Васића

  

 

 


Мирко Шаровић и Јелена Тривић боравили су данас у Лакташима гдје их је дочекао шеф изборног штаба Александар Трнинић и носилац свих листи Миладин Станић. 

Међу тридесетак окупљених нашли су се и потписници писма предсједнику странке о ситуацији у ГрО СДС Лакташи.

Трнинић, као нова монета за поткусуривање интереса прњаворског лобија не само да није достајан функције коју обавља већ је и предмет исмијевања мудрих креатора догађаја у режији Немање Васића.

До сада је Васић носио бреме неуспјеха СДС-а у изборној јединици два, а сада ће то пасти на Трнинића, док ће он и даље трговати у Шаровићево име у Спољно-трговинској комори БиХ.

Да Васићу ништа није свето говори о мучко подметање Жељку Бабићу, једином СДС-овом посланику из Лакаташа још од 1997.године. Познати су примјери да је Бабић без било какаве функције помогао многима док је то у Васићевом па и Станићевом случају готово немогуће.



Није тајна да је Младин Станић руководству СДС-а платио први позицију на компензационој листи пола милиона марака, као што више није тајна да се носилац листе СДС-а за Парламент БиХ у вријеме када се не бави политиком бави и зеленашењем дајући новац на камату.

Магазин Фактор је половином августа објавио да је то један од начина на који Станић кани да помогне својој политичкој партији ,која је први пут прекршила договор да особи која је носилац листе уједно додијели и прво мјесто на компензационој листи, да својим страначким друговима посуди новац по невјероватној каматној стопи.

Мада постоји велики број случајева који то доказује за ову прилику издвојићемо само један из кога се то јасно види.

Није познато за које је намјене Миладин Станић позајмио Радиславу Суботићу 80.000 КМ, али је из уговора који је сачињен код нотара Сладе Ивелић, видљиво да је он Станићу дужан 122.599,69 КМ.

На 80.000 КМ основног дуга накалемљено је 40.162 КМ камате те 2.437 КМ трошкова поступка.

Звучи невјероватно, али је Станић уговор о враћању новца склопио са „оцем заложног дужника.“ који је стављајући под хипотеку пословни простор у Прњавору од банке дигао  115.000 КМ те преосталих 7.619 КМ уплатио на нотаров повјеренички рачун за друге особе.

Ово је и технологија на који начин још увијек актулени посланик СДС-а у Народној скупштини долази до новца који касније поново оплоди позајмљујући га странци или наивним појединцима.

Оличење морала, како представља сам себе, Станић је користећи нотаров повјеренички рачун за друге особе, до зеленог новца дошао на правно ваљани начин кријући тако папрену камату коју наплаћује од клијената.

Постоји још начина на који зеленаши финансирају политичке партије, а један од њих је да кандидат најави донацију странци, затим се та донација код нотара претвори у позајмицу којом кандидат финансира и своју кампању , да би на крају политичка партија новац вратила фиктивном донатору уз припадајућу камату.

По тој математици Станић ће СДС-у позајмити 500.000 КМ које ће и он користити у кампању те ће негдје на крају од страначких другова тражити око 750.000 КМ.У овој превари по правилу мора учествовати и предсједник странке као овлаштено лице да потпише нотарски уговор о позајмици који ће за коју годину изаћи на видјело.

(наставиће се)

19.8.22.

Сатиричан позив на убиствo


 

 

 




Никада нисам вјеровао у случајност, злу коб, и сличне трице и кучине и палце.

Штоно би рекли стари (а и нови) Кинези, има много вјеродостојнијих теорија, па ми је блиска она о лептиру кад замахне крилом у некој забити, а оно у Њујорку окине ураган!

Е сад, о намјерама лептира и његовим крајњим циљевима дало би се расправљати…  

Такође, не може ме нико убиједити да по свијету ходају којекакви луђаци и шизофреничари, који ето тако, из својих луђачких, ничим изазваних побуда, из чиста мира убију човјека.

Намртво, од праве.

И то не било каквог човјека, него некога ко је мање или више познат, славан, утицајан, једном ријечју, неком је трн у оку.

Чуј, иде шизофреничар улицом, и налети баш на Џона Ленона и олади га за сва времена?

После се силни психијатри убију тумачећи како је  шизофреничар био занемарен као клинац, и нису му хтјели купити хрчка за рођендан, па је завидио Ленону и зато га рокнуо усред  Њујорка?

Или ето, Шинзо Абе, загибе човјек на правди Бога, јер је опет неки луђак утриповао да је Шинзо подржавао његове пљачкаше?

Е па, много је случајности... 

 

Ако хоћу да будем паметан, рећи ћу да је Ленон у ствари био музички револуционар познат по свом бунтовном карактеру и борби за мир, а богме и по хорди обожавалаца и сљедбеника.

Све у свему, опасан и непредвидив тип.

Умјесто да је као Макартни и компанија пјевао “Год саве тхе Qуеен” и приде добио орден витеза, он се револуционарисао и залагао за обесправљене.

Е, неће да може!

Има да махне онај лептир с почетка приче, и да масама објасни да се ради о лику који удара у темеље поретка!

Све могуће и немогуће, жуте и остале новине којима се не гаде паре, писаће о Ленону богохулнику, грешнику, рушитељу, и на крају ће се наћи луђак да га укине и спаси свијет.

Ко је крив? Нико…

Луђак ће у лудницу а Ленон у легенду. И какве то везе има са Шинзо Абеом?

Па никакве али је једна од најутицајнијих свјетских дипломатија отворено изјавила да не вјерује у случај, и луђаке који врше политичка убиства. 

Пажљивије загледајући овакве случајеве, лако се можете досјетити у ком грму лежи зец.

Убиство без убиства!

 Ликвидација без праве одговорности.

И то, прије свега, политичка ликвидација, јер не можете баш тако наручити сачекушу и упуцати популарног политичара – циљ је да га медијски унаказите, а онда се већ нађе луђак који ће ствар узети у своје руке. 

 

Таквом ватром се играју и неки наши играчи. Па ако упали, добро је…

С тим да у нашим балканским условима нема суптилности и лаганог рада, већ је све много бруталније, чак директније.


Мета је овог пута Сања Вулић.

Млада, бескомпромисна, без длаке на језику.

Има много мана:

Популарна па изазива поштовање својим ставовима чак и код оних који је баш и не воле.  

Низ година иде узлазном линијом, има обичај да попу каже поп, а бобу боб. 


Не плаши се ауторитета ни у сопственој странци, а камоли страних плаћеника. И тако даље…

Изгледа да је то био довољан разлог да се на Сању крене брутално и отворено – ових дана је, а све кроз сатиру и сарказам, отворен позив да се ликвидира. 

За праве.

Физички.

Јербо не могу да је другачије елиминишу …

Па се опет траже луђаци који читају такву штампу и гледају петпарачке телевизије. 

Мене је страх, искрено и истински.

Страх ме је да нико не реагује на отворене позиве на убиство.

Кад падне крв, касно је анализирати и ламентирати, позивати да се успостави контрола над шизофреничарима.

И шапатом именовати коме је добро дошло да луђаци слободно ходају око нас и прате позиве на убиства.

Је ли то суштина данашње демократије?  

6.8.22.

СНСД: Прве компензације Вишковићу и Мазалици


 

 


На компензационој листи СНСД и за Народну скупштину и за Парламент БиХ, нашли су се стари знанци који те благодети користе већ неколико мандата.

Да Радован Вишковић није изабран за премијера био би четврти мандат у скупштинским клупама, од  чега су два освојена на компензационим листама. Вишковић је и сада носилац листе за Парламент БиХ али и први на компензационој листи. Слиједе га Сања Вулић из Добоја и Зоран Тегелтија. 

Нешто слично десило се и на компензационој листи СНСД за Народну скупштину.

Ту је прво мјесто припало Срђану Мазалици који је од три досадашња мандата два добио на компензацији. Иза Мазалице је Мара Милошевић- Гранула из Модриче, Раденко Бубић из Котор Вароша те актулени министар здравља Ален Шеранић.

Из министра је Радован Вуковић који је такође од укупно три у клупе у два мандата ушао са додатне листе. Ранкица Марељ из Козарске Дубице је наредна на листи, а затим слиједи актуелни посланик Мијо Перкунић.

 

28.7.22.

Борба титана око Алумине

 

 

 


 

Истекао је рок који је Влада Републике Српске дала заинтересованим купцима потраживања републичких институција стечајног дужника фабрике „Бирач“ из Зворника да доставе банкарску гаранцију за укупан износ потраживања које по структури чине нешто више од 11.милиона министарства финансија, насталих на основу уговора о кредитном задужењу преузетих вансудским поравнањима у поступку приватизације банака, затим  5,6 и 7 милиона разлучног права Пореске управе Зворник и 6 милиона Фонда ПИО те 5,8 милиона Фонда здравственог осигурања на основу неплаћених пореза и доприноса као и 5,7 милиона дуга према Електро Бијељини и на крају 885.000 КМ обавеза  према ЈУ“ Воде Српске“.

На основу увида у цјелокупну документацију коју је имао Фактор у овом предмету писма интересовања за откуп потраживања у Владу Републике Српске почела су стизати од априла ове године када је своје интересовање прво понудила фирма Метал Инвестменс СА из Женеве, потом писмо интересовања привредног друштва Силкем из Кидричева у Словенији. Истога дана у мају мјесецу своје понуде су доставили фирме Бинго из Тузле и Павгорд из Фоче да би у шестом мјесецу интересовање исказао потенцијални купац из Америке Роналд Заплетал те Синдикалнма организација „Алумина“ из Зворника.

С обзиром да се ради о већем броју заинтересованих мишљење о постојању правног основа и сврсисходност преноса или откупа потраживања фирме из Зворника дало је и Правобранилаштво Републике Српске које је сублимирало и друштвену и економску оправданост .

Метал Инвестментс из Женеве је дугогодишњи партнер са Фабриком Бирач у снабдијевању сировинама боксита и лужине понудио је откуп 45 милиона КМ или два милиона преко постојећег дуга. Понуда садржи и обећање да ће улагање значајних средстава у развијање нових производних програма. Партнер из Женеве је потом и кориговао своју понуду на 50 милиона КМ.

Понуђач Силекм из Кидричева у Словенији је комбинација акцијског и приватног капитала из Мађарске који у групацији имају производњу специјалних глиница, дугогодишњи је пословни партнер фирме из Зворника. Словенци нуде 100 откуп признатих потраживања и за себе тврде да имају завидан положај на тржишту производа који се производе у Републици Српској. Циљ им је окончање стечајног поступка и дугорочно профитабилно пословање.

Бинго из Тузле такође нуди откуп 42 милиона признатих потраживања по цијени 85 посто од номиналне вриједности коју би уплатили мјесец дана од закључивања уговора о откупу. Понуда садржи и документацију о солевентности тог привредног друштва.

Павгорд из Фоче кога заступа Адвокатска канцеларија Сајић из Бањалуке у својој понуди истиче да има намјеру откупити сва призната потраживања , чиме би исплатили свим повјериоцима стечајног дужника укупан износи који прелази 90 милиона КМ.

Даље се наводе да друштво располаже потребним финансијским и пословним капацитетима за улагање и наставак пословања .Павгорд наводи да је власник „Наше банке“, Србиње путева и рудника Миљевина и да посједује залихе око 40 милиона тона мрког угља које су довољне да се задовоље потребе фабрике у Зворнику у наредних тридесет година.

Понуда из Америке која се води на физичко лице Роналд Заплетал нема конкретну цијену већ се исказује интерес за преговоре. Заплетал каже да има 73 године живота, да је недавно продао своју фирму за 210 милиона долара да ће још једну продати ове године за 200 милиона и да је сав тај новац спреман да уложи у Алумину из Зворника.

Интересантна је и понуда Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске , синдикалне организације Алумина,  да у цјелости откупе потраживања у стечајној маси увећана за износ 10.000 КМ. Они напомињу да имају довољан број заинтересованих радника који би се кредитно задужили за ту намјену.

Све понуде са гаранцијом банке, разматраће посебна владина комисија, а коначну одлуку донијеће Влада Републике Српске на некој од наредних сједница. За Фактор је потврђено да је једна наша домаћа банка издала гаранцију на укупан износ само једном понуђачу и да до окончања процесе немају других детаља.



На сједници Владе Републике Српске којом је предсједавао потпредсједник Антон Касиповић затражено је да се са одмора у писаној форми очитује и премијер Радован Вишковић како би сви били потпуно упознати са током откупа али и да се у овој активности Владе испоштују све правне процедуре. С обзиром да још комисија за оцјену понуда треба да одради свој посао, евидентно је да ће и коначна одлука сачекати предсједника Владе да се врати са одмора.

30.4.22.

Грујичић:Нисмо напустили СНСД

 САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ


Поводом нетачних и искривљених информација објављених у појединим медијима а тичу се изјава Радомира Павловића овим путем демантујемо исте да су Младен Грујичић,Милош Миловановић,Драгиша Грујичић и Бојан Јосиповић напустили СНСД ,што представља ноторну лаж од стране Радомира Павловића за кога сматрамо да је приватизовао ову странку и овим и другим потезима свакодневно је и уништава.

Није тачно да су ови људи напустили СНСД ,али је тачно да смо напустили састанак нелегално изабраног СНСД.

На сједницу СНСД смо дошли на позив Зорана Стевановића као госта и са намјером да изнесемо проблеме са којима се сусрећемо у Сребреници,а и да се чује наша страна поткријепљена аргументима.

Након изнесених дискусија смо напустили састанак и опет наводимо да нико од нас није напустио СНСД, већ овај састанак општинског одбора СНСД у чијем раду не желимо да учествујемо.

Не желимо да нам предсједник партије буде неко ко на позиције поставља неспособне послушнике који из установе у установу праве нове криминалне радње,за које постоје основане сумње, па и сам предсједник партије у Сребреници, брукајући институције Републике Српске без икаквих постигнутих резултата осим нелегално потрошених средстава.

Фиктивно запошљавање,фиктивне фактуре без правног основа,нелегално трошење горива,и остало.

Одговорност Павловића је и у катастрофалним изборним резултатима за савјете Мјесних заједница,и никада нисмо имали састанак на ту тему.

Битно је да се појединци крију иза партије да прикрију свој криминал и не сумњамо да ће се све учинити да се грчевито остане на овој позицији.

Нама шта преостаје као члановима СНСД и функционерима је да очекујемо од Предсједника Милорада Додика,кога сви подржавамо, да одлучи на коју ће страну СНСД у Сребреници да иде,односно дали ће подржати ову политику постављања послушника који  урушавају странку у Сребреници,или ће се нешто мијењати ,јер ми смо одлучили да као одговорни чланови, који живе са својим породицама у Сребреницине,не желимо да нас представља Радомир Павловић.

Поштоваћемо став врха странке шта год донесе и очекујемо да наше проблеме, у интересу подизања рејтинга СНСД у Сребреници,саслуша и сам Предсједник Додик јер вријеме је у Сребреници за корјените промјене.


Младен Грујичић

Милош Миловановић

Драгиша Грујичић

Бојан Јосиповић

19.3.22.

Borba za kandidaturu u SNSD: Dodik ili "alternative"?

 

Tihi rat i lobiranje za pojedinačne funkcije u SNSD-u ovih dana su dostigle vrhunac i prijete da "proključaju" u punom intenzitetu. 

Borba frakcija u SNSD oko kandidata za predsjednika Srpske i člana Predsjedništva je sve brutalnija još od najava da se Dodik neće moći kandidovati zbog sankcija ali i aktiviranja postupaka koje Tužilaštvo BiH vodi protiv njega. 

Sa druge strane, Dodik je uvjeren da će biti kandidat, iako mnogi u SNSD ne dijele to mišljenje i uveliko se traže "alternativna rješenja". 

Lobiranje unutar stranke se uveliko vodi za Željku Cvijanović, čiji kvalitet je lojalnost Dodiku, uprkos očajnom rejtingu u stranci, koaliciji i javnosti. 



U trku za jednu od funkcija uključio se i Vlado Đajić, koji takođe ima negativan rejting, ali se smatra da može da "povuče" dosta glasova.

 Zoran Tegeltija kao eventualni kandidat ima podršku određenog broja privrednika, a podržali bi ga i neki iz opozicije, dok oni koji lobiraju za Nebojšu Radmanovića ističu njegovo iskustvo kao adut koji je potreban za vrijeme koje dolazi. 

Među kandidatima se takođe spominju i Siniša Karan, kao nestranački kandidat kojeg bi podržala koalicija, kao i Obren Petrović.

24.2.22.

Транспортер упао у СДС

 


 Шаровић и Мектић нови цвјетићи

Ухапшени Бојан Цвијетић сарађује са Тужилаштвом и након што су остали признали , одлучио је да тужиоцима проговори и о улогама Мирка Шаровића и Драгана Мектића .Трагови троге сежу и од Шаровићевих рођака у Јужноафричкој републици.

 

Финансијска истрага коју по налогу Тужилаштва Босне и Херцеговине проводи  МУП Републике Српске , могла би донијети невоље предсједнику СДС-а Мирку Шаровићу и некадашњем министру безбједности Драгану Мектићу.

Ухапшени у акцији „Транспортер“  Бојан Цвијетић, Петар Дукић, Александар Николић, Драган Кресојевић и Иван Јурић у својим свједочењима појединачно су тужиоцима казали своја сазнања у предмету који их оптужује за организовани криминал и трговину наркотицима .

По сазнањима Фактора из истраге најдуже је ћутао организатор Цвијетић да би након што су му предочена свједочења осталих и он одлучио да каже своја сазнања о трговини наркотицима која сеже и до Јужноафричке републике. Цвијетић је у том дијелу поменуо и неколико рођака Мирка Шаровића који су већ дуго настањени у Преторији и са којима је предсједник СДС-а у блиској вези .

Предраг, Милош , Јован и Момир Шаровић у Јоханесбургу се баве станоградњом углавном резиденцијалних објеката , а посједују и фарму на којој се налази око 5000.говеда.Наводно су јако богати и Тужилаштво испитује могућу везу са трговином наркотицима на подручју Балкана .



„Извјесно је да је Цвијетић говорио и о донацијама које је лично давао Шаровићу те о његовим сазнањима да је предсједник СДС-а тај новац уложио у своју фирму која се бави прерадом меса у Турској“-каже за Фактор извор из истраге

Поред Шаровића, тужиоци су забиљежили и Цвијетићеве донације Драгану Мектићу и то не само у новцу, кроз редовне мјесечне транше већ и у аутомобилима и становима.

„Било је ту још услуга које су предмет истраге па се може десити да и Шаровић и Мектић буду придружени организованој криминалној групи“-каже извор из истраге у предмету који је већ изазвао контраверзе јер су након двомјесечног притвора неки од ухапшених пуштени у кућни притвор .

Већина доказа потиче из дешифрованих апликација Скај и Аном а Тужилаштво је затражило од партнера у Француској да потврде аутентичност документа који би се касније користили као доказни материјал.

Међу доказима су у пронађени повјерљиви подаци ОБА-е који су пронађени код Бојана Цвијетића те комуникација са припадницима тајне службе БиХ.

„Цвијетићева имовина је блокирана , а у оквиру истраге у његовом сефу у једној банци пронађено је око 500.000 КМ , док се цијени да је имовина ухапшених преко десет милиона КМ укључујући луксузне станове, апартмане, куће , аутомобиле па све до компанија са разрађеним бизнисом“-кажу извори из истраге

 

31.1.22.

Ко није изабран у предсједништво ГрО СНСД Бањалука?

 

Бивши градоначелник Бањалуке и некадашњи предсједник градског одбора СНСД са пристојне удаљености пратио је избор за његовог наследника. Игора Радојичића, једногласно је замијенио Владо Ђајић који већ више од годину дана склапа коцкице и лобира за подршку у мјесним организацијама, док Игора нема нити у једном органу новоизабраног руководства.

Све би то можда било и другачије да је привремено руководство одбора уважило мишљења „старих фаца“ у одбору и у коначници у предсједништво умјесто 25 изабрало, по свом приједлогу 41.члана.

Та структура је направљена на основу компромиса и предвиђала је директан пролаз посланицима свих нивоа, затим активистима које је предложио тројац, Ђајић, Амиџић и Летић , те одређеним именима које на сам дан избора дописао Небојша Радмановић.

За потпредсједнике изабрани су Жељка Цвијановић и Срђан Амиџић. Није баш јасно како се име Жељке Цвијановић не налази на списку чланова предсједништва , мада би то морало по аутоматизму , а име Срђана Амиџића је на свим списковима и на свим могућим позицијама , мада је он некада био предсједник изборног штаба који је изгубио изборе .


И поред проширеног састава у предсједништво ГрО СНСД нису прошли министри Антон Касиповић и Сребренка Голић, као и бивши градоначелници Драгољуб Давидовић и Слободан Гаврановић. Мјеста није било ни за бившег министра Ранка Шкрбића ,оперативаце Зорана Новаковића и Младена Ћућуна . У том страначком тијелу неће сједити замјеник директора КПЗ Раденко Вујасин, директорица Центра за социјални рад Ирена Јолџић,
директор Центра за развој и унапређење села Драшо Илић, директор Пореске управе Горан Маричић, директор завода „Мирослав Зотовић“ Горан Талић,  директор ПЈ Пореске управе Жељко Вучић, предсједник актива Основних школа Мирослав Попржен, шеф кабинета предсједавајућег Савјета Министара Милорад Ђурђевић, као и страначки активисти, Рајко Радовановић, Зоран Вујмиловић, Драган Батар, Велимир Кукобат.... и бројни други

28.1.22.

Све невоље Радомира Павловића


  

 

Радомир Павловић , још увијек шеф ОО СНСД Сребреница у прошлој години са предсједником те странке Милорадом Додиком имао је 774 састанка , 254 телефонска разговора и око 1200 порука на разним мрежама , остатак године чак 910 пута је разговарао са Радованом Вишковићем , док је  Генсеку СНСД Луки Петровићу одговорио је на невјероватних 3237 порука.

Можда ово није најпрецизнија статистика али је изведена из Павловићевих обраћања у одборничким клупама , на сједницама општинског одбора и у директној комуникацији са начелником општине Младеном Грујичићем.

Сви ти наводни разговори и поруке, имали су само један циљ да се оправда његово постојање, кадровска крижаљка или пак да се од предсједника одбора направи божанство без кога се из Сребренице не види даље од Бајине Баште. Павловић је годинама муљао, петљао, завађао и увијек кроз невидљиву комуникацију са свима остваривао само личну корист.

У Павловићевом случају се историја понавља па је у више наврата био предсједник скупштине општине, замјеник предсједника , савјетник начелника , а када све то не би био онда би се окушао као директор Националног парка „Дрина „ радећи у међувремену као и доктор, власник апотека, апартмана на Тари и чега све не.

Из Србије су га оптуживали да је не баш транспарентно потрошио државну донацију купујући пословне просторе по Београду, из Аустрије да је био у талу са наводним инвеститорима.


Тужио је и он Драгића Глишића првог директора НП „Дрина“ да би се сада, када је суђење почело појавио у својству брањеника .Ништа чудно за човјека који је , након смјене са позиције потпредсједника СО-е печатом ОО СНСД овјерио препоруку самом себи да поново дође на мјесто директора у вољени НП „Дрина“.

 Вишковић и Лука Петровић су прогутали удицу и мимо знања ресорног министра Сребренке Голић донијели одлуку о именовању. Истина, она није објављена у Службеном гласнику , а Павловићу се жури .

Жури му се и због десетине докумената који су остали иза њега и који су сада предмет разматрања код других институција у Републици Српској. Свашта пише у тим документима и о њима ћу посебно писати , а као примјер у овом првом очитовању о Павловићу наводим податак да је редовно исплаћивао плату осуђеном дилеру дроге , који се и данас налази у затвору, а водио га је да у НП ради по уговору о дјелу.

Павловић је краљ јавних набавки па је за својих 15 радника платио укупно 50 ловачких одјела која никада нису испоручена .Добро, хвачлио се да мјесечно мора да однесе некоме 40.000 КМ у Ваљево и да га о томе ништа не питају јер је ријеч о веома тајним пословима .Вишковић је потписао сагласност за Павловића која није објављена у Службеном гласнику јер вјероватно није знао да се грађевински радови у националном парку мјере у комадима .

-грађевински радови комада један , цијена та и та .

Добро, Вишковић није знао и да се у националном парку креду и шумски сортименти и да је досадашњег директора Бојана Јосиповића већ три пута нападао Лалин нарко –клан .




У случају да именовање Павловића ипак не буде објављено у Службеном гласнику, он је нашао и резервни план , а то је да кроз новоформирани покрет за Скелане од власти тражи да се то село поново прогласи општином .

Покрет је основан у амбуланти у Скеланима гдје ради доктор Павловић и он је на том скупу одржао државотворни говор:

„Имао сам састанак са предсједницима мјесних одбора са овог простора гдје је СНСД донио 1.250 гласова. Добио сам јединствену подршку за брањење интереса овог простора, гдје је сваки трећи становник погинуо или рањен у протеклом рату. Овај простор је запостављен у развоју. Прича начелник како је отворио 300 радних мјеста у Сребреници, а овдје нема ниједно у привреди. Народ апелује да се организује у покрет да би се штитио интерес овог краја у смислу инфраструктуре и запошљавања – изјавио је др Радомир Павловић, предсједник ОО СНСД Сребреница.

Начелник Младен Грујичић тврди да то није Покрет за Скелане већ за Павловића и каже да је видљиво да он нема жељу да ради за Сребреницу већ као и до сада да у Сребеници зарађује, а троши у Бајиној Башти.


Напомена:

Драги мој докторе, немој се љутити што ћу у неколико наредних дана објавити сву документацију везану за тебе .Остављам ти прилику да будеш тужан и да се можда осјећаш оклеветан .Сва правна средства су ти дозвољена. 

Уживај !