Популарни постови

28.1.22.

Све невоље Радомира Павловића


  

 

Радомир Павловић , још увијек шеф ОО СНСД Сребреница у прошлој години са предсједником те странке Милорадом Додиком имао је 774 састанка , 254 телефонска разговора и око 1200 порука на разним мрежама , остатак године чак 910 пута је разговарао са Радованом Вишковићем , док је  Генсеку СНСД Луки Петровићу одговорио је на невјероватних 3237 порука.

Можда ово није најпрецизнија статистика али је изведена из Павловићевих обраћања у одборничким клупама , на сједницама општинског одбора и у директној комуникацији са начелником општине Младеном Грујичићем.

Сви ти наводни разговори и поруке, имали су само један циљ да се оправда његово постојање, кадровска крижаљка или пак да се од предсједника одбора направи божанство без кога се из Сребренице не види даље од Бајине Баште. Павловић је годинама муљао, петљао, завађао и увијек кроз невидљиву комуникацију са свима остваривао само личну корист.

У Павловићевом случају се историја понавља па је у више наврата био предсједник скупштине општине, замјеник предсједника , савјетник начелника , а када све то не би био онда би се окушао као директор Националног парка „Дрина „ радећи у међувремену као и доктор, власник апотека, апартмана на Тари и чега све не.

Из Србије су га оптуживали да је не баш транспарентно потрошио државну донацију купујући пословне просторе по Београду, из Аустрије да је био у талу са наводним инвеститорима.


Тужио је и он Драгића Глишића првог директора НП „Дрина“ да би се сада, када је суђење почело појавио у својству брањеника .Ништа чудно за човјека који је , након смјене са позиције потпредсједника СО-е печатом ОО СНСД овјерио препоруку самом себи да поново дође на мјесто директора у вољени НП „Дрина“.

 Вишковић и Лука Петровић су прогутали удицу и мимо знања ресорног министра Сребренке Голић донијели одлуку о именовању. Истина, она није објављена у Службеном гласнику , а Павловићу се жури .

Жури му се и због десетине докумената који су остали иза њега и који су сада предмет разматрања код других институција у Републици Српској. Свашта пише у тим документима и о њима ћу посебно писати , а као примјер у овом првом очитовању о Павловићу наводим податак да је редовно исплаћивао плату осуђеном дилеру дроге , који се и данас налази у затвору, а водио га је да у НП ради по уговору о дјелу.

Павловић је краљ јавних набавки па је за својих 15 радника платио укупно 50 ловачких одјела која никада нису испоручена .Добро, хвачлио се да мјесечно мора да однесе некоме 40.000 КМ у Ваљево и да га о томе ништа не питају јер је ријеч о веома тајним пословима .Вишковић је потписао сагласност за Павловића која није објављена у Службеном гласнику јер вјероватно није знао да се грађевински радови у националном парку мјере у комадима .

-грађевински радови комада један , цијена та и та .

Добро, Вишковић није знао и да се у националном парку креду и шумски сортименти и да је досадашњег директора Бојана Јосиповића већ три пута нападао Лалин нарко –клан .




У случају да именовање Павловића ипак не буде објављено у Службеном гласнику, он је нашао и резервни план , а то је да кроз новоформирани покрет за Скелане од власти тражи да се то село поново прогласи општином .

Покрет је основан у амбуланти у Скеланима гдје ради доктор Павловић и он је на том скупу одржао државотворни говор:

„Имао сам састанак са предсједницима мјесних одбора са овог простора гдје је СНСД донио 1.250 гласова. Добио сам јединствену подршку за брањење интереса овог простора, гдје је сваки трећи становник погинуо или рањен у протеклом рату. Овај простор је запостављен у развоју. Прича начелник како је отворио 300 радних мјеста у Сребреници, а овдје нема ниједно у привреди. Народ апелује да се организује у покрет да би се штитио интерес овог краја у смислу инфраструктуре и запошљавања – изјавио је др Радомир Павловић, предсједник ОО СНСД Сребреница.

Начелник Младен Грујичић тврди да то није Покрет за Скелане већ за Павловића и каже да је видљиво да он нема жељу да ради за Сребреницу већ као и до сада да у Сребеници зарађује, а троши у Бајиној Башти.


Напомена:

Драги мој докторе, немој се љутити што ћу у неколико наредних дана објавити сву документацију везану за тебе .Остављам ти прилику да будеш тужан и да се можда осјећаш оклеветан .Сва правна средства су ти дозвољена. 

Уживај !