Популарни постови

31.8.22.

Трнинић, нова жртва Немање Васића

  

 

 


Мирко Шаровић и Јелена Тривић боравили су данас у Лакташима гдје их је дочекао шеф изборног штаба Александар Трнинић и носилац свих листи Миладин Станић. 

Међу тридесетак окупљених нашли су се и потписници писма предсједнику странке о ситуацији у ГрО СДС Лакташи.

Трнинић, као нова монета за поткусуривање интереса прњаворског лобија не само да није достајан функције коју обавља већ је и предмет исмијевања мудрих креатора догађаја у режији Немање Васића.

До сада је Васић носио бреме неуспјеха СДС-а у изборној јединици два, а сада ће то пасти на Трнинића, док ће он и даље трговати у Шаровићево име у Спољно-трговинској комори БиХ.

Да Васићу ништа није свето говори о мучко подметање Жељку Бабићу, једином СДС-овом посланику из Лакаташа још од 1997.године. Познати су примјери да је Бабић без било какаве функције помогао многима док је то у Васићевом па и Станићевом случају готово немогуће.



Није тајна да је Младин Станић руководству СДС-а платио први позицију на компензационој листи пола милиона марака, као што више није тајна да се носилац листе СДС-а за Парламент БиХ у вријеме када се не бави политиком бави и зеленашењем дајући новац на камату.

Магазин Фактор је половином августа објавио да је то један од начина на који Станић кани да помогне својој политичкој партији ,која је први пут прекршила договор да особи која је носилац листе уједно додијели и прво мјесто на компензационој листи, да својим страначким друговима посуди новац по невјероватној каматној стопи.

Мада постоји велики број случајева који то доказује за ову прилику издвојићемо само један из кога се то јасно види.

Није познато за које је намјене Миладин Станић позајмио Радиславу Суботићу 80.000 КМ, али је из уговора који је сачињен код нотара Сладе Ивелић, видљиво да је он Станићу дужан 122.599,69 КМ.

На 80.000 КМ основног дуга накалемљено је 40.162 КМ камате те 2.437 КМ трошкова поступка.

Звучи невјероватно, али је Станић уговор о враћању новца склопио са „оцем заложног дужника.“ који је стављајући под хипотеку пословни простор у Прњавору од банке дигао  115.000 КМ те преосталих 7.619 КМ уплатио на нотаров повјеренички рачун за друге особе.

Ово је и технологија на који начин још увијек актулени посланик СДС-а у Народној скупштини долази до новца који касније поново оплоди позајмљујући га странци или наивним појединцима.

Оличење морала, како представља сам себе, Станић је користећи нотаров повјеренички рачун за друге особе, до зеленог новца дошао на правно ваљани начин кријући тако папрену камату коју наплаћује од клијената.

Постоји још начина на који зеленаши финансирају политичке партије, а један од њих је да кандидат најави донацију странци, затим се та донација код нотара претвори у позајмицу којом кандидат финансира и своју кампању , да би на крају политичка партија новац вратила фиктивном донатору уз припадајућу камату.

По тој математици Станић ће СДС-у позајмити 500.000 КМ које ће и он користити у кампању те ће негдје на крају од страначких другова тражити око 750.000 КМ.У овој превари по правилу мора учествовати и предсједник странке као овлаштено лице да потпише нотарски уговор о позајмици који ће за коју годину изаћи на видјело.

(наставиће се)