Популарни постови

4.8.20.

Градоначелниче, шта смрди у Каракају?




Зворничани памте да су непосредно пред локалне изборе у тој општини неким чудом  Зоран Стевановић и тадашњи СДСовац Костадин Васић напрасно постали добри .Неки пак кажу да је то плод „премирања“, а неки иду чак и даље па лицитирају износ да се Коле помјери у страну и да Зока добије и тај мандат.

Зоран Стевановић је прошао , Костадин Васић је промијенио политички дрес и љубав је трајала све до предизборне кампање за наредне локалне изборе.Стевановић ће опет бити кандаидат а са друге стране би се могао наћи нико други до Костадин Васић.Васићева матиочна партија то није још јавно саопштила јер преговори су поново у сфери „премирања“.

И тако након пуне три године ћутања Уједињена Српска саопштила је да је градоначелник Зоран Стевановић украо 2.5.милиона незаконито наплаћујући комуналну таксу.

„Овим путем желимо да обавестимо јавност да је тренутни градоначелник Зворника, господин Зоран Стевановић заједно са своја два сувласника и политичка послушника, по званичним сазнањима, незаконито отуђио од грађана свог града преко 2.5 милиона КМ у претходне непуне 3 године.
Ради се о спорној наплати комуналне таксе, преко које су градоначелник и његови блиски сарадници, стручњаци и високообразовани кадрови, јавно и „легално“ отуђили новац од својих суграђана“-тако пише у дијелу саопштења ГО УС

Отварајући очи становницима Зворника да нису дужни платити одвоз смећа ако нису са Комуналним предузећем потписали уговор.

Уједињена Српска онда додатно дрматузије и становницима Зворника отвара очи и саопштава да је градоначеник и сувласник Комуналног предузећа.

„Све су то успјели урадити, јер је тренутни градоначелник Стевановић у већинском посједу Комуналног предузећа Зворник и дио средстава је преусмјерио у свој приватни ток новца. Проблем је у томе што ово није новина, нити нешто несвакидашње. Градоначелнику је ово само још један у низу начина да „обрне“ новчана средства. Наравно, након одређеног времена промијени начин јер постане „провидан“.
До највеће контрадикторности долазимо сазнањем да је комунална такса наплаћивана и домаћинствима у селима, одакле никада није одвожен никакав отпад, али су одвожени гласови и новац грађана“-пише између осталог у саопштењу.

Писанија Уједињене Српске је заслужила бар кратко обраћање новинарима осим ако није послужила за „поравњања“ јер се о овоме више и не говори.Међутим, Газета сазнаје да комунални пслови иду од руке градоначенику Стевановићу и да и поред чињенице да је нас Цапардама изграђена Регоионална санитарна депонија у којој се одлаже отпад из девет општина регије Бирач, он има дивњу депонију у Каракају која се случајно запали сваких десетак дана .

„Дим куља до Лознице и нико се не упита зашто се Комунално предузеће из Зворника не понаша као и сва остала и смеће довози на регионалну депонију.Та депонија , мада је дивља, има и свог портира који уредно биљежи улазак зворничких камиона на истовар“-каже за Газету становник Каракаја коме смета смрад .

Наравно, и за овој градоначелников посао знају све политичлке партије па и Уједињена Српска , али се из неког разлога не оглашавају.

„Огромна је разлика између улазних количина у Регионалну депонију и фактура које се испостављају правним и физичким лицима у Зворнику“-тврде боље упућени.

За ово зна и Споменка Стевановић из ДЕМОСА али ћути јер се боји да Зоран Стевановић неће подржати њену партију и да ће остати без политичког колача.Градоначелник од самог почетка контролише сва четири одборника те партије а сада је ситуација таква да се очекује улазак у скупштину само њих двојице или евентуално тројице .

„Споменка је потпуно изолована и ДЕМОСОМ у Зворнику руководи Зоран Стевановић.Углавном се она више бави Шековићима и осталим мјестима јер су за ове године од ње отишли главни спонзори из Вода РС, РиТЕ Угњевик , док се и Милан Дакић више не простире до Зворника , како је то некада волио да чини“-кажу Зворничани

Уједињена Српска има и дио саопштења који се односи и на остале:


„Шта је следеће у низу, питамо се и ми? Да ли је то Зворник стан или ће то бити „Алумина“ о којој градоначелник већ дуго сања?
-Шта мисли 70% поштеног СНСДа у односу на градоначелникову хоботницу од 30% школованих лопова и криминалаца који 13 година понижавају интелигенцију грађана Зворника који су „ДОСТА ЋУТАЛИ“⁉️-поентирају Стевандићеве јуноше.

(Наставиће се)