Популарни постови

16.12.19.

Arrivederci !




Pogled sa rezervne klupe

Šta se i radi


Arrivederci !

Vedran Fantinel Jarić, predstavnik talijanske manjine iz Mrkonjić Grada ,ha completamente distrutto DNS (potpuno je uništio DNS), podvaljujući za ministra lažnog eksperta, Draška Aćimovića.
Vođen ličnim interesima, quel giovane senza tessera, (taj mladić bez članske karte), umislio je da je veći i od njenog osnivača Marka Pavića, koalicionog sporazuma i svih nivoa vlasti u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. Giovane Vedran,(mladi Vedran), podijelio je stranku, onoga koji ga voli kao sina, na dvije potpuno polarizovane grupe da više ne postoje šavovi koji će spojiti podjele u njoj.
Ako Zoran Tegeltija, prihvati kandidaturu Mladena Božovića, što je izvjesno , imaće podršku poslanika Nenada Nešića , što je njemu trenutno najbitnije.
Jarić i talijanska manjina, u tom slučaju predložiće da se iz stranke izbace predlagač i njegova grupa te da stranka odlazi u opoziciju. Izbacivanje iz stranke može predložiti predsjednik a isključivanje potvrđuje predsjedništvo, gdje Jarićeva grupa nema većinu .
Time će, giovane Vedran, potpuno uništiti kredibilitet Marka Pavića , što mu je, kako stvari stoje, i bio krajnji cilj. Uništavajući Pavića sa njim uništava i salonskog pisara i ministricu Lejlu Rešić, ali i ministra Neđu Trninića i na kraju i svoje poslove koje dobijao na njihovo ime. Nije daleko od istine da će DNS na njihova mjesta predložiti neke nove kadrove.
 Opozicioni Jarić, u tim vodama ne pliva, jer nema načina da odgovori zašto je prevario kompletnu interesnu grupu okupljenu oko njega.
Podsjetimo da je Jarić obećao i da će Nedeljko Kesić preuzeti odbor DNS-a u Mrkonjić Gradu kako bi udario na glasačku bazu Zorana Tegeltije. Od toga više nema ništa, jer je čak i Kesić shvatio da je upao u krug italijanskih prevaranata.
I truffatori italiani nel loro gregge hanno anche ricevuto gruppi di interesse dalla SDS, im piu rumorosi sono l'ex ministro Dragan Mektić e il vicino Aleksandra Pandurević. (Talijanski prevaranti u svoje jato primili su i interesne grupe iz SDS-a a najglasniji su bivši ministar Dragan Mektić i komšinica Aleksandra Pandurević)
 
Arrivederci !

Z.Šarenac
sarenac@gazeta.ba