Популарни постови

24.12.19.

Sukob Stanivuković-Lukač po CIA modelu



Pogled sa rezervne klupe



Šta se i radi




Ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske  Draganu Lukaču nije smio da puke film.

Tačka.

Politički mat iz otvaranja doživio je neko kome gubljenje živaca nije u opisu posla i zbog toga treba da snosi političke posljedice.

 Saznanja, čiji je projekat Draško Stanivuković & co , upravo treba da ima MUP RS i njen ministar. Taj podatak, morali su da imaju i ostali funkcioneri Republike Srpske, znatno prije sjednice na kojoj se očekivao „ scenario“ viđen kod Aljiba Kurtija na Kosovu.

https://youtu.be/NZ-vhSz7yYg

Draško Stanivuković i ekipa ne griješe u dobijenim uputstvima od stranih mentora a u ovom slučaju se primjenjuju CIA modeli.

Na samom početku je potrebna provokacija,a ona se desila prije ulaska u zgradu skupštine kada je mlađani Ivan Begić, uz opasku snimaj , odmah nakon izlaska iz automobila, ponudio NATO zastavu članu Predsjedništva iz Republike Srpske.

 Drugi čin desio se pri samom izlaganju Programa reformi, gdje glavnu ulogu preuzima Stanivuković mašući zastavom ispred svečane govornice. Svečana je valjda što se sa nje obraćaju uvaženi gosti i funkcioneri RS.Takav scenario je višeđen već u Sjevernoj Makadoniji kaada je žrtva bio Zoran Zaev.

https://flashvideo.rferl.org/Videoroot/Pangeavideo/2017/04/e/e2/e29b7451-4fd4-43c7-b21e-c30ccd235ded.mp4
 U nastavku, po matrici, da je potrebno da glumi žrtvu, desio se kontakt između njega i ministra Lukača.

Posljednja faza, po prospektu je organizacija protesta protiv tog čina nasilja.

Ovako, ili bar slično na praktičnim primjerima iz prošlosti, neko je morao da upozori vlast u Republici Srpskoj-Dodika, Cvijanovićku, Viškovića ali i sve ostale koji se ozbiljno bave analitikom i procesima u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. 

Stanivukovićev cilj nije kako kaže  da se bori protiv „mušica ili nebitnih likova“ već da derogira najveće zakonodavno tijelo Republike Srpske.

Plan je da se napravi Otvoreni parlament na livadi a to, opet po uputvstvu, dovodi do nasilja i potpune anarhije.

Drašku Stanivukoviću je već stigla podrška iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH koji su oštro osudili napad ministra policije na narodnog poslanika.

 ''Ovo nije način da se rješavaju neslaganja u mišljenjima. Oštro osuđujemo fizike napade i pozivamo potrebu za profesionalnim, civilizovanim dijalogom'', saopšteno je iz Ambasade.
Pametnom dosta.

Z.Šarenac

sarenac@gazeta.ba