Популарни постови

21.12.19.

Počasni Marko Pavić

Pogled sa rezervne klupe



Šta se i radi





Interesna zajednica Marko Pavić-Vedran Jarić &co u narednoj sedmici pokušaće da, iz stanke u kojoj su izgubili osnovu postojanja, isključe "neposlušne" kadrove, prije svih Nenada Nešića i Darka Banjca.


Prvobitni plan je bio da se isključenje obavi na sjednici predsjedništva stranke a nakon spoznaje da u tom organu nemaju većinu, osmišljena je druga strategija koja je, kako sada stvari stoje, takođe osuđena na propast.


Naime, planirana je sjednica Glavnog odbora koji bi trebao da izbaci Banjca i Nešića i na njihova mjesta izabere druge kadrove.


Ipak, situacija na terenu je takva da Pavić i Jarić imaju podršku tek trećine članova i pored namjere da na početku kooptiraju dvadeset novih glasača.


Najaktivniji u lobiranju članova su ministri Neđo Trninić i Lejla Rešić i oni će po riječima šefa kluba poslanika DNS-a, Darka Banjca biti smijenjeni u narednoj sedmici.


Nepovjerenje u Jarićevu struju je još veće kada se saznalo da je rukovodstvu PDP nudio da će veliki broj nezadovoljnika u DNS-u , ukoliko budu poraženi i izbačeni iz stranke, preći u tu partiju.


Ovakve Jarićeve stavove ne podržava ni Milan Radović koji o isključenju Nešića i Banjca ima neutralan stav.


DNS (Pavić& Jarić), pokušao je koketiranje i sa SDA da bi osporili imenovanje Mlađana Božovića kroz navodno neslaganje Šefika Džaferovića ali je i to propalo i Savjet ministara će biti izabaran i bez kandidata njih (Božović i Mijatović) za koje nije završena provjera SIPA.


Poštujući dosadašnju ulogu Marka Pavića u brojnim aktivnostima na jačanju Republike Srpske, jedini častan izlaz mu je da preuzme poziciju počasnog predsjednika, a stranku prepusti ljudima koji imaju većinu.


Z.Šarenac


sarenac@gazeta.ba