Популарни постови

13.1.20.

Novi poraz Petra Đokića

Pogled sa rezervne klupe



Šta se i radi





Predsjednik Socijalističke partije  RS, Petar Đokić pokušava da povrati većinu u opštinskom odboru te partije u Brčkom. Danas je zakazana sjednica odbora SP RS, na kome će  Đokićev izaslanik, sin Bojan, za šefa Odjeljenja za poljoprivredu predložiti Boška Orlića, umjesto Zorana Gajića koji je pred novu godinu iz zdravstvenih razloga podnio ostavku.

 Unutar stranački sukobi u SP traju prilično dugo i sada se uglavnom svode na prikupljanje podrške u odboru, između predsjednika Zorana Kokanovića i Bojana Đokića.

Đokić insistira na kandidatu Bošku Orliću , znajući da je već dugo bio suspendovan zbog sudskog procesa nakon koga je pravosnažno oslobođen. Orlić je potom bio kandidat za šefa pod odjeljenja za veterinarstvo, mada su predlagači znali da ne ispunjava osnovni uslov, tj. nije doktor veterine.Upravo zbog toga je apelaciona komisija poništila njegovo imenovanje.

Tenzije među kadrovima SP Brčko došle su do tačke ključanja i ukoliko danas ne prođe kandidat predsjednika partije Petra Đokića odbor u Brčkom bi mogao  biti raspušten. Đokić je izgubio kredibilitet u matičnom odboru jer mu na posljednjoj sjednici nije prošao ni prijedlog da stavi običnu tačku dnevnog reda.

Zabavljen u lokalu, Petru Đokiću ne cvjetaju ruže ni na nivou RS.

 Po saznanjima Gezete, danas je premijeru Radovanu Viškoviću , Pravobranilaštvo RS dostavilo još dva negativna mišljenja o dodjeli koncesija , što je kap koja će vjerovatno preliti čašu. Višković već dugo ima namjeru da održi tematsku sjednicu Vlade, na kojoj će biti razmatrani svi grijesi ministra Petra Đokića i njegovog direktora koncesija Radenka Đurice. (nastaviće se)

Z.Šarenac

sarenac@gazeta.ba