Популарни постови

31.1.20.

Slike u koferu


Šta se i radi



Dačić „otpilio“ Đokića


Predsjednik Socijalističke partije u Republici Srpskoj i ministar energetike i rudarstva u Vladi Republike Srpske Petar Đokić jutros je više od pet časova čekao na prijem u Ministarstvu inostranih poslova Srbije, kod predsjendika SPS Ivice Dačića, saznajemo iz izvora bliskih SPS. Đokić svim silama pokušava da dobije podršku od bilo koga, jer mu prijeti ostanak bez ministarske fotelje ali i mjesta predsjednika u Socijalističkoj partiji, nakon što su pet poslanika SP u NSRS i veliki dio članstva zatražili njegovu ostavku i povlačenje sa mjesta predsjednika partije, a sve zbog velikog broja afera koje predstavljaju teret svim članovima SP.
- Đokić je od Dačića tražio podršku, ali je nije dobio. Tražio je zajedničku pres konferenciju što je Dačić odbio, a na kraju ga je molio bar za zajedničku fotografiju, na šta je ministar na kraju jedva pristao. Đokiću je saopšteno da mu je SPS dva puta do sada spašavao glavu, te da sada ne žele da se miješaju, ali mu je takođe sugerisano da se mirno povuče te da Socijalistima u Srbiji ne odgovara to što radi Đokić u Srpskoj, pogotovo jer se negativan imidž odražava i na Socijaliste u Srbiji koji se pripremaju za predstojeće izbore – kaže naš dobro upućeni sagovornik.
Podsjetimo, narodni poslanici SP su nedavno formirali Nezavisni klub odbornika u NSRS, te od premijera tražili smjenu Đokića sa mjesta ministra, a koalicionim partnerima su predložili da na osnovu broja poslanika u NSRS imenuju stručne ljude bez afera na pozicije koje trenutno pripadaju Socijalistima.  Đokićeva struja bi ovim ostala sa dva poslanika i bez svih funkcija, a u isto vrijeme unutar partije Đokić ima izričit zahtjev da se povuče i na miru riješi svoje probleme sa zakonom.


Z. Šarenac
sarenac@gazeta.ba