Популарни постови

15.2.20.

Da li će biti o pozvan Šarović?


Šta se i radi





Predsjedništvo Srpske demokratske stranke jednoglasno je donijelo odluku da obustavlja pregovore o koalicijama sa drugim partijama .Bar tako je napisano u jutrošnjem saopštenju , dok je RTVBN taj zaključak preformulisala da Mićo Mićić nije dobio podršku za koaliciju sa SNSDom.
 Prava istina je sasvim drugačija i mogla bi se formulisati na način da je Mićo Mićić preuranio u pravljenju dogovora sa SNSD a da  ostali odbori u narednih deset dana dostave prijedloge sa kim žele u koalicioni odnos.
 Dakle, zaključaka nema niti je za bilo kakav prijedlog bilo ko od članova predsjedništva glasao. Oštar prema Mići Mićiću je bio Vukota Govedarica koji mu je „u brk skresao“ da ga je on lično minirao u nastojanju da pobijedi Željku Cvijanović. Vukota je bio nezadovoljan i pored činjenice da je njegova prednost nad aktuelnom predsjednicom mogla da bude značajnija od 9000. glasova razlike .
Mićom Mićićem se bavio i Mladen Bosić ali na sasvim pristojniji način .On je od Gradonačelnika Bijeljine tražio da bude obazriv te da sporazum ne potpisuje sa sa Miloradom Dodikom koji ga može prevariti i nakon potpisa .Za članove predsjedništva prihvatljivo je da se sporazum sa SNSD potpiše ali tek na kraju jer će to poremetiti odnose sa PDP.
 Upravo zbog toga u ponedeljak će se u Bijeljini desiti slikanje rukovodstva SDSa i PDP kako bi se poslala poruka o jedinstvu unutar koalicije. Osoba u koju Šarović ima najviše povjerenja , Maja Dragojević, saglasna je sa predsjednikom da nema razgovora sa SNSD i pored opaske Miće Mićića da „prvo pobijedi u Prijedoru“ pa da njega uči o izborima i pobjedama. Odnosi Mirka i Maje su, bar za javnost malo hladniji , što neki tumače i da je on nju i nema šta pitati.U ostalom politika je materija o kojoj ona i nema pojma.
Predsjednik SDSa Mirko Šarović prije sjednice predsjedništva izbjegao je sastanak sa članovima  Konferencije lokalne samouprave SDSa . Na pristojnoj udaljenosti sa Majom Dragojević i Ivankom Marković , nije želio da čuje šta mu imaju da kažu načelnici SDSa . Oni su mu poručili, svi osim načelnika iz Čajniča, da je bezobrazno da se predsjednik stranke krije i da ne želi sastanak sa njima, pa sve do poruke da je s obzirom stepen raspada stranke toliki da je najpravedenije održavanje vanredne skupštine i izbor novog rukovodstva .
O sjednici Narodne skupštine RS ni riječi.
Zanimljiv je ugao gledanja RTVBN na dešavanja u SDSu. Po oprobanom receptu iz Jarić –Pavić jednako DNS tako i Šarovićem i SDSom, rukovodi Vlado Trišić. Obojica nisu članovi partije a više se pitaju nego bilo ko u predsjedništvu. Iza obojice stoji strani faktor i lični interesi. To najbolje osjeća Mićo Mićić , koji i do sada do uplate tranše i nije dobro radio svoj posao.
Nastaviće se..
Z.Šarenac